Jortt maakt automatisch jaarrekening

Jortt maakt automatisch jaarrekening

Redactie Baaz
De jaarrekening is een jaarlijks terugkerende ergernis onder ondernemers. Niet alleen kost dit veel geld, bovendien levert het immer verouderde informatie op en is het vaak onbegrijpelijk voor de ondernemer. Boekhoudprogramma Jortt komt gelukkig met dé oplossing.

Jortt maakt jaarrekening

Jortt maakt namelijk als eerste boekhoudprogramma nu automatisch de jaarrekening voor je. Binnen enkele seconden, op ieder gewenst moment, op basis van realtime informatie en zonder kosten. Met andere woorden: een besparing van heel veel ergernis en zomaar € 1.000,- per jaar per onderneming.

Gebruik jaarrekening

Maar wanneer gebruik je een jaarrekening (soms samenstellingsverklaring genoemd) precies? Een jaarrekening is het financiële verslag van een onderneming en wordt onder meer gebruikt voor:
 

  • het eigen inzicht voor de ondernemer;
  • de Belastingdienst;
  • banken en andere financiers (hypotheek, financiering of lease);
  • de aandeelhoudersvergadering;
  • subsidieaanvragen.

Verplichtingen ondernemers

De jaarrekening is overigens niet voor iedereen verplicht. Zo is dit voor een eenmanszaak (ZZP), VOF of maatschap geen moeten. Wel zijn deze bedrijven verplicht een printbare versie van de begin- en eindbalans en de winst- en verliesrekening te hebben. Met de Jortt jaarrekening voldoen ondernemers aan deze eis. BV’s, NV’s, stichtingen en verenigingen kunnen de Jortt jaarrekening gebruiken om de jaarrekening vast te stellen in de algemene vergadering. Daarnaast is er een compacte versie van de jaarrekening in Jortt, die gebruikt kan worden om de jaarrekening een-op-een te deponeren bij de KvK.  

LEES OOK: Aangifte inkomstenbelasting versimpeld

Uitgebreid jaarverslag

Maar de jaarrekening van Jortt bevat meer informatie. Behalve de winst- en verliesrekening en de balans, bevat deze een uitgebreid verslag over het afgelopen jaar. Zo staan de belangrijkste KPI’s, vergelijkingen met voorgaande perioden, grondslagen en de onderbouwingen begrijpelijk voor iedere ondernemer beschreven.

Uniek door integratie

De jaarrekening van Jortt is een integraal onderdeel van het boekhoudprogramma. Er is dus geen export of handmatige actie nodig. Data kan niet verloren gaan of gemanipuleerd worden. Dat maakt de Jortt jaarrekening ook nog eens betrouwbaar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie