Je vloer laten vervangen? Kies voor een troffelvloer

Redactie Baaz
Is de vloer in jouw bedrijfspand aan vervanging toe? Dan raden wij je aan deze te laten verwijderen en vervolgens een troffel- of mortelvloer te laten plaatsen. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor hun bedrijfspand te verrijken met deze unieke vloer. Niet voor niets, want de troffelvloer heeft diverse interessante voordelen. In dit artikel lees je hier meer over.

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer, ook wel een mortelvloer genoemd, wordt gemaakt van PMMA-hars en fijn grind. De combinatie van hars en fijn grind wordt ook wel troffelmassa genoemd. Hier komt dan ook de naam ‘troffelvloer’ vandaan. 

Het hars in een troffelvloer zorgt ervoor dat het grond goed samenbindt. Door vervolgens nog een sealer van gel op de vloer aan te brengen, is de vloer extra stevig. Ook zorgt de sealer ervoor dat de vloer helemaal dicht is. Dit betekent dat er geen vloeistoffen en viezigheden in de vloer kunnen komen. 

De troffelvloer kent vele toepassingen. Omdat de vloer zo stevig is, kan deze in vele verschillende bedrijfspanden geplaatst worden. Daar komt nog bij dat de troffelvloer op diverse ondergronden kan liggen. Gezien de vele toepassingen van deze stevige vloer, is de kans groot dat ook jouw bedrijfspand verrijkt kan worden met een troffelvloer.

De voordelen van een troffelvloer

Laat je jouw bedrijfspand verrijken met een troffelvloer, dan maak je zeker een goede keuze. Deze vloer heeft namelijk vele aantrekkelijke voordelen:

  • De vloer wordt gesealed met een dikke laag gel. Hierdoor kunnen er geen vloeistoffen en andere viezigheden in de vloer komen. 
  • De vloer is onderhoudsvriendelijk. 
  • De vloer heeft een hoge chemische bestendigheid.
  • De vloer is erg sterk. 
  • De vloer wordt naadloos gelegd.

Je kunt een troffelvloer aanschaffen voor je kantoorpand, maar ook voor je garage, werkplaats of fabriek. Door de hoge chemische en mechanische bestendigheid is de troffelvloer de ideale vloer voor vrijwel ieder bedrijfspand.

Je nieuwe vloer zelf leggen of laten leggen

Je kunt een troffelvloer laten leggen, maar je kunt deze vloer ook zelf leggen. Door de vloer zelf te leggen, bespaar je een hoop geld. Nu hoef je namelijk geen mensen in te huren om de vloer in jouw bedrijfspand te komen plaatsen. En omdat het leggen van een troffelvloer niet moeilijk is, hoef je je geen zorgen te maken dat je je een complexe klus op de hals neemt als je ervoor kiest de vloer zelf te leggen.
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie