Je klanten een hand geven zonder stroomstootjes?

MVO
Redactie Baaz
Dat de werkomgeving invloed heeft op de productiviteit van de werknemer is al bekend. Een inspirerend kantoor met een mooie inrichting verhoogt het werkplezier van de werknemer. Maar heb je wel eens gedacht aan de onzichtbare aspecten van een werkomgeving? Een gezonde luchtvochtigheid bijvoorbeeld, dat is namelijk net zo belangrijk.

In veel kantoren is er sprake van een te hoge of een te lage luchtvochtigheid.  Deze vochtproblemen zijn niet alleen schadelijk voor het kantoor, maar kunnen ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Ten koste van de prestatie van jouw werknemer. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent. Om schade en onverwachte kosten te voorkomen is het van belang om de luchtvochtigheid te meten

Te lage luchtvochtigheid op kantoor

In de winter kan de luchtvochtigheid op kantoor erg laag zijn. De gevolgen hiervan zijn; hoofdpijn, droge ogen, droge keel, huidklachten en vermoeidheid. En ook de irritante stroomstootjes met je collega’s nemen toe, de statische elektriciteit wordt namelijk erger bij een lage luchtvochtigheid. Ook voor het kantoor is het schadelijk, het hout krimpt namelijk door uitdroging, dit gaat ten koste van uw vloer en kozijnen. 

Te hoge luchtvochtigheid op kantoor

Een hoge luchtvochtigheid brengt vooral materiële schade met zich mee. Meubels, vloeren en kozijnen van hout nemen het vocht op en zetten zich daardoor uit, daarnaast veroorzaakt het ook schimmelproblemen. Als ondernemer sta je ook niet echt te wachten op torenhoge rekeningen, het kost namelijk meer energie om vochtige lucht op te warmen.

Luchtvochtigheid op kantoor regelen

Een vochtmeter of hygrometer zorgt ervoor dat je inzicht hebt in de ideale luchtvochtigheid. Deze meetapparatuur geeft de relatieve luchtvochtigheid aan in procenten. Daarnaast kan het ook meten of er vocht zit in verschillende bouwmaterialen. Wil je voorkomen dat je te maken krijgt met vervelende verrassingen? Bij Conrad kan je terecht voor een groot aanbod voor diverse meetapparatuur.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie