Internet als basisbehoefte in Canada

Internet als basisbehoefte in Canada

Redactie Baaz

De officiële overheidsinstelling die zorgt voor de radio en televisie in Canada heeft besloten dat internet een essentiële service is. Alle internetproviders moeten daarom vanaf nu zorgen voor een internetverbinding die door heel het land werkt, dus ook op de meest afgelegen plekken.

Canada ziet internet als basisbehoefte

De CRTC, Canadian Radio-Television and Telecommunications Commission, is van mening dat internetverbinding één van de basisbehoeften van de mens is. Daarom wil de overheidsinstelling ervoor zorgen dat iedereen in heel Canada toegang heeft tot het internet, zelfs in de meest afgelegen gebieden. En dat is nog niet alles, want de organisatie stelt nog een eis. Het internet moet ook een stuk sneller worden. Iedere Canadees moet een verbinding krijgen met een minimale snelheid van 50Mbps up en 10Mbps down. Ook moet er een draadloze LTE-verbinding tot stand komen.

18 procent van de inwoners van Canada heeft geen internetverbinding

Volgens het CRTC heeft zo’n 18 procent van de inwoners van Canada momenteel geen internetverbinding tot hun beschikking. Dat zijn twee miljoen huishoudens. Het doel is om dat met 10 procent te verminderen in 2021, en zelfs tot nul te brengen binnen tien tot vijftien jaar. De overheid stelt 750 miljoen Canadese dollars beschikbaar voor de sector om deze doelen te bereiken. De verschillende internetproviders hebben zes maanden de tijd om te reageren.

Lees ook: MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten voor CETA-verdrag

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie