Inner Circle onderzoekt: Kan ChatGPT je aan een relatie helpen?

Inner Circle onderzoekt: Kan ChatGPT je aan een relatie helpen?

Redactie Baaz

Iedereen weet dat ChatGPT dé artificiële intelligentie (AI)-chatbot is van dit moment. De tool verandert niet alleen de manier van studeren en werken; de gloednieuwe technologie schudt ook het liefdesleven van mensen op. ChatGPT is inmiddels een bondgenoot voor veel mensen die op zoek zijn naar een flirt via het internet.

 

Zo voorziet de tool je van creatieve koppen voor je profiel of humoristische en persoonlijke reacties op je gesprekken met mogelijke dates. Maar is de tool écht in staat om je liefdesleven een handje te helpen? Inner Circle deelt de bevindingen van haar recente onderzoek. 

ChatGPT kan een datingprofiel dus optimaliseren om meer likes te krijgen. Maar leidt het ook tot echte relaties? Uit onderzoek van Inner Circle blijkt van niet. De datingapp hield een enquête om te ontdekken hoe de tool het leven van singles op datingapps in de praktijk beïnvloedt. Daarnaast onderzocht Inner Circle de impact van het gebruik ervan. 

Verdrietig en onzeker van AI-bericht 

*Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft (56%) van de ondervraagden liever geen ChatGPT-bericht van een match ontvangt. 20% zou denken dat het een scam is. 6 op de 10 ondervraagden verwachten negatieve emoties (zoals bitterheid, verdriet en onzekerheid) te ervaren als ze wisten dat ze door de tool gecreëerde berichten ontvingen. De ondervraagden gaven aan nog steeds de voorkeur te geven aan de 'oude manier' van daten, waarbij het gaat om de ware versie van iemand. 

Crystal Cansdale, datingexpert bij Inner Circle, gelooft niet dat de tool een goede oplossing is voor romantiekzoekers. Ze denkt zelfs dat het een risico vormt voor de gebruikers. "Hoe echt en veilig is het als mensen ChatGPT gebruiken om profielen aan te maken? Bij Inner Circle geloven we dat authenticiteit de sleutel is om mensen te ontmoeten. We moedigen onze leden altijd aan om zichzelf te laten zien en oprecht te zijn bij het ontmoeten van nieuwe mensen.” 

Het belang van authenticiteitvoor een langdurige connectie 

De datingexpert legt ook uit hoe belangrijk het is om spontaan en oprecht te zijn bij het flirten. "Wanneer je iemand ontmoet, is het van belang om te laten zien wie je bent. Daar horen ook je deugden en gebreken bij. Hoewel het verleidelijk kan zijn om ChatGPT te gebruiken - vooral als je het moeilijk vindt om jezelf te verkopen of als je verlegen bent -, is het belangrijk om te onthouden dat de tool je niet helpt zodra je iemand in levenden lijve gaat ontmoeten. Wil je een échte, langdurige connectie maken? Dan is het beter om vanaf het begin authentiek te zijn.” 

Om saaie dates te voorkomen, moedigt Inner Circle haar leden aan om eerlijke profielen aan te maken en te zoeken naar mensen met vergelijkbare interesses. De datingapp organiseert evenementen voor haar leden om elkaar veilig te ontmoeten. Daardoor neemt de kans op een kwalitatieve match toe! 

*Het onderzoek vond plaats onder 1.000 Inner Circle-gebruikers. 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie