Informer wint Robotic Accounting Contest 2018

Jordi Smit
Informer is winnaar van de Robotic Accounting Contest 2018. De organisatie voor boekhoudsoftware mocht, na voorselectie door onderzoeksbureau GBNED, tijdens het ICT Accountancy Jaarcongres 2018 zijn boekhoudapplicatie presenteren aan de vakjury en aanwezige accountants. Uiteindelijk bepaalde het publiek wie zich winnaar van de Robotic Accounting Contest 2018 mocht noemen.

Indrukwekkende presentatie

Tijdens de presentatie van Informer kwam vooral de kracht van robotic accounting in InformerOnline tot uiting. De realtime bankkoppeling, het automatisch boeken van facturen en PEPPOL vormden de speerpunten van de presentatie. Bovendien kwam de btw-aangifte in InformerOnline aan bod. Peter Potters, commercieel directeur van Informer, eindigde zijn presentatie met het statement dat Informer mede door robotic accounting zelf boekhouden écht toegankelijk heeft gemaakt voor ondernemers.

Informer houdt ondernemer in gedachten

Michael Ijspelder, verantwoordelijke voor de techniek bij informer: 'Bij alles wat we bij Informer doen houden we de ondernemer in gedachten. PEPPOL, de btw-rekening, realtime facturen en betalingen verwerken en een aangifte betalen met iDEAL. Het zijn allemaal voorbeelden van functies die boekhouden voor ondernemers echt sneller en eenvoudiger maken. Bovendien biedt het accountants de kans om veel slimmer samen te werken met klanten. Robots doen het boekwerk en zij zorgen voor een meerwaarde op het gebied van controle en advies.'

Grote overwinning Informer

De indruk die Informer op het publiek had gemaakt, bleek overweldigend te zijn bij het zien van de uitslag. Tegenstander MUIS Software kreeg namelijk 9,9 procent van de stemmen, terwijl Informer met 90,1 procent van de stemmen duidelijk won. Peter Potters, commercieel directeur: 'We waren blij verrast met de finaleplaats in de Robotic Accounting Contest. Om dan uiteindelijk in de finale zelfs uitgeroepen te worden tot de winnaar is helemaal geweldig. Het is een mooi compliment voor al het werk dat we in onze applicatie stoppen.'

Onderzoeksbureau GBNED

Onderzoeksbureau GBNED daagde alle boekhoudpakketten in de Nederlandse markt uit deel te nemen aan het onderzoek naar robotic accounting. In het onderzoek worden de functies op het gebied van automatisch boekhouden uitvoerig bekeken en getest. Uiteindelijk hebben acht boekhoudpakketten, waaronder marktleider Exact, het aangedurfd om zich te laten testen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi