IMK-Index: kleine ondernemers in nood

IMK-Index: kleine ondernemers in nood

Redactie Baaz
Vanaf oktober vorig jaar hebben steeds meer kleine ondernemers moeite het hoofd boven water te houden. Dat concludeert het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) op basis van de IMK-Index.

In deze index wordt bijgehouden hoeveel ondernemers in Nederland een beroep doen op bijstandsverlening in de vorm van een krediet of een uitkering verstrekt door de gemeente. De IMK-Index is in januari 2008 op 100 gesteld en liet in maart 2010 een maximale stand van 234 zien.

Vanaf april van dat jaar daalde het aantal verzoeken om een bijstandsverlening, maar sinds oktober is de IMK-Index weer aan het stijgen. Momenteel staat de index op 182, met een maandelijkse stijging van 15 procent. In voorgaande jaren was volgens IMK het aantal hulpvragen in het vierde kwartaal juist stabiel.

‘Hoewel een aantal macro-economische indicatoren weer de goede kant op wijzen, gaat het niet goed met de kleine ondernemer in Nederland', aldus Han Dieperink, algemeen directeur van IMK. ‘Sinds oktober stijgt het aantal ondernemers dat in acute nood verkeert.’

Bron: IMK

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie