ICCO samen succesvol sociaal ondernemen
"Het wordt pas echt duurzaam als we ook Profit kunnen maken.” Jan Boone, recyclingondernemer

ICCO samen succesvol sociaal ondernemen

Redactie Baaz
Sociaal ondernemen. Bij steeds meer Nederlandse bedrijven staan de drie P’s — People, Planet & Profit — op de kaart. Helaas wordt daarbij meestal niet verder gekeken dan de eigen landsgrenzen, terwijl er juist op internationaal vlak veel mogelijkheden liggen. ICCO liet TNS-NIPO onderzoek doen naar het hoe en waarom van deze trend.

Het onderzoek ‘Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO), de kansen en belemmeringen’ laat enkele opmerkelijke bevindingen zien. Zo blijken een kennistekort over IMVO en het vinden van de juiste partners een drempel. Daarbij worden NGO’s onvoldoende als mogelijke partner gezien. Verder is opmerkelijk dat van de drie P’s, Profit als minst belangrijke drijfveer wordt aangewezen.

Van afvalprobleem naar duurzame oplossing

Dat zaken doen met aandacht voor People, Planet én Profit mogelijk is, laat ondernemer Jan Boone zien. Hij zette met hulp van ICCO een succesvol afvalrecyclingproject op in Brazilië. Boone: “Ik vind het een voorrecht om met een klein gedeelte van onze kennis op het gebied van afvalrecycling duizenden ongeschoolden een kans op een beter bestaan te kunnen geven. Maar het wordt pas echt duurzaam als we naast de aandacht voor the people and the planet, ook profit kunnen maken.”

Grensverleggend ondernemen

ICCO helpt Nederlandse ondernemers in 44 landen met het opzetten van potentieel winstgevende projecten die lokale werkgelegenheid en ontwikkeling stimuleren. De betrokkenheid, expertise en afzetkanalen van de ondernemers, gecombineerd met het netwerk, de ervaring en de lokale kennis van ICCO zorgen voor een grotere kans op succes.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie