Enactus Rotterdam wint competitie sociaal ondernemen

Enactus Rotterdam wint competitie sociaal ondernemen

Redactie Baaz

Enactus Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft voor het eerst de Nationale Competitie van Enactus Netherlands gewonnen. Een jury met leiders uit het Nederlandse bedrijfsleven, investeerders en sociaal ondernemers, oordeelde dat zij de meeste impact hebben gemaakt met hun sociale projecten en ondernemingen. Rotterdam vertegenwoordigt Nederland dit jaar tijdens de World Cup in Silicon Valley (9-11 oktober).

De jaarlijkse Nationale Competitie is een podium waarop de studenten laten zien waartoe ze met hun initiatieven in staat zijn. Dit jaar streden veertien teams om een finaleplaats. In het middagprogramma namen de vier winnaars van de poules het op tegen elkaar. Tweede is geworden Universiteit Utrecht.

Sociale isolatie in Rotterdam

Jasper de Jong (voorzitter Enactus EUR) won met zijn team de competitie én sleept de ‘Board chair of the year award’ in de wacht. 'Ik ben onwijs trots top wat wij bereikt hebben.' Afgelopen jaar tackelde Jasper met zijn team onder anderen sociale isolatie in Rotterdam. 

Bij de wereldwijde organisatie Enactus zijn 37 landen aangesloten met in totaal 72.000 deelnemende studenten. Enactus is een samenwerkingsverband tussen studenten, het bedrijfsleven en hoger onderwijsinstellingen. Het doel van dit samenwerkingsverband is om studenten in staat te stellen zich te ontwikkelen tot ondernemende en verantwoorde leiders. Dit doen de studenten door op ondernemende wijze maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Zij worden hierin intensief begeleid door leiders uit het bedrijfsleven.

Foto: Benjamin Arthur

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie