iBanFirst biedt lokale rekening in USD

iBanFirst biedt lokale rekening in USD

Redactie Baaz

De wisselkoers EUR/USD is nog nooit zo gevoelig geweest voor marktschommelingen als nu. Daarom biedt iBanFirst zijn klanten de mogelijkheid om een lokale rekening in USD te openen, zodat Europese MKB’s gemakkelijker geld kunnen overmaken naar de VS. Het openen van een lokale rekening in USD kan bijzonder omslachtig en tijdrovend zijn. Daarom wil iBanFirst zijn klanten, en vooral de klanten die actief zijn op marktplaatsen, een goedkoper en sneller alternatief bieden. Voor klanten met een lokaal kantoor in de VS of klanten die internationaal handelen, bieden rekeningen in USD meer flexibiliteit en operationele efficiëntie. Zo kunnen ze snel een rekening openen of onmiddellijk geld overboeken tussen iBanFirst-rekeningen en nog veel meer.

Lange verwerkingstijden, stroeve processen en hoge en weinig transparante tarieven zijn enkele van de vele obstakels waarmee bedrijven die zaken doen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan mee geconfronteerd kunnen worden. iBanFirst is gespecialiseerd in internationale betalingen en wil zijn klanten in de eerste plaats tegemoetkomen op dat vlak.

Dankzij lokale USD-rekeningen kunnen klanten voortaan inkomsten uit lokale verkopen innen, al hun rekeningen op één plaats samenvoegen, onmiddellijk en kosteloos betalingen verrichten en van gunstige wisselkoersen genieten.

Ibanfirst

Pierre-Antoine Dusoulier, CEO van iBanFirst, licht toe: "Het is onze missie om onze klanten die internationaal handel drijven te ondersteunen en hun dagelijkse bedrijfsvoering te vereenvoudigen. De Amerikaanse markt en de wisselkoers EUR/USD zijn daarin cruciaal voor onze klanten. Het was voor ons heel duidelijk dat het dan ook essentieel was om hen oplossingen zoals lokale rekeningen in USD te kunnen aanbieden. iBanFirst is aanwezig in tien landen en door lokale rekeningen in USD aan te bieden met
daarbovenop een veilige en transparante technologische interface kunnen we een natuurlijk alternatief voor internationale betalingen aanbieden."

Ivo Mertens, Chief Revenue Officer, gaat verder: “Ons doel is om onze klanten de diensten aan te bieden die zij nodig hebben. Wij hebben gemerkt dat een uitbreiding naar de VS voor sommigen ingewikkeld kan blijken, vooral de bankzaken, omdat ze hun inkomsten in USD ontvangen en bijkomende geldstromen moeten beheren. Daarom leken lokale rekeningen in USD ons voor de hand te liggen. We nemen de technische drempels weg, zodat klanten zich volop kunnen toeleggen op hun internationale expansie. Daarbij kunnen ze permanent vertrouwen op de kracht van onze technologie en de knowhow van onze valutamarktexperts.”

zie ook:

Groot gedeelte Nederlandse millennials bespaart dit jaar op feestdagen

Banking Circle biedt betalingsbedrijven concurrentievoordeel met ondersteuning voor de Poolse markt

en op WINMAG Pro

Mkb vaak doelwit APT-aanval

Onderzoek Snowflake over cybersecurity, fraudedetectie en schadebeheer

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie