Hyundai is klaar voor volgende N-model: de i30 Fastback N

Bart Remmers
Hyundai maakt zich op voor de lancering van een aansprekende nieuwkomer met zeer sportieve aspiraties: de Hyundai i30 Fastback N.

Na de Hyundai i30 N (in Europa) en de Hyundai Veloster N (in Amerika) is de Hyundai i30 Fastback N het derde sportieve model dat onder de vlag van Hyundai N – het high performance label van Hyundai – wordt uitgebracht.

De Hyundai i30 Fastback N geeft de vijfdeurs coupé Hyundai extra kracht. Momenteel wordt de i30 Fastback N aan een laatste nauwgezette testserie onderworpen op de fameuze Nordschleife in Duitsland. Op dit circuit en op de uitdagende wegen in de regio wordt de extra hete i30 Fastback N verfijnd én aangescherpt.

Net even anders

De Hyundai i30 Fastback is eerder dit jaar geïntroduceerd. De Fastback is een bijzondere auto. Niet alleen heeft de Hyundai i30 Fastback een onderscheidend design, het is ook de enige vijfdeurs-coupé in zijn segment. Hij geeft daardoor kleur aan de i30-familie, die verder bestaat uit een hatchback, de Wagon, de Fastback en de sportieve N.

De nieuwe high performance Hyundai i30 Fastback N brengt het model naar een ander niveau. De Fastback N combineert veel van de aansprekende karakteristieken van de i30 N hatchback, maar is toch net even anders dan de hatchback. Het platform waarop de reguliere Hyundai i30 Fastback staat is dan wel identiek aan dat van de i30 hatchback en de i30 Wagon, en ook de wielbasis is met 2.650 mm gelijk, toch zijn er belangrijke verschillen. 

Prijzen later bekend

Het onderstel van de reguliere Hyundai i30 Fastback is met 5 millimeter verlaagd en de wielophanging is 15 procent stijver dan die van de andere modellen. Dat zorgt voor een nog dynamischer karakter. De reguliere Hyundai i30 Fastback is met een lengte van 4.455 mm en een hoogte van 1.425 mm 115 mm langer en 30 mm lager dan de ‘normale’ Hyundai i30 hatchback.

De exacte specificaties van de Hyundai i30 Fastback N worden later dit jaar bekendgemaakt.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart