Huizenmarkt: woningen bijna 7 procent duurder

Huizenmarkt: woningen bijna 7 procent duurder

Redactie Baaz
Koopwoningen waren in juni 6,9 procent duurder dan een jaar eerder om dezelfde tijd. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en Kadaster naar de huizenmarkt.

Prijsstijging huizenmarkt

Het is de laagste prijsstijging in de huizenmarkt sinds 2014. In augustus 2008 vond een piek plaats in de huizenprijzen. Sindsdien was een dalende trend aan de gang, totdat in juni 2013 een dieptepunt werd bereikt. Vervolgens werd in mei van afgelopen jaar een prijsindex bereikt dat hoger is dan het recordniveau in 2008.

Onderzoek huizenmarkt Kadaster

Het Kadaster meldt dat in juni van dit jaar 15.495 verkochte woningen binnen de huizenmarkt registreerde, 16 procent minder dan in 2018. Het eerste half jaar registreerde de organisatie 99.937 verkochte woningen, dat weer 5 procent minder was dan in 2018.

LEES OOK: Huizenmarkt: nieuwbouw steeds duurder

Huurprijsstijging zwakt af

Ook de prijzen voor het huren van huizen zwakken af. Woningplatform Pararius liet afgelopen week weten dat de gemiddelde, landelijke huurprijsstijging in het tweede kwartaal van 2019 voor het eerst lager was dan vier jaar geleden. De huurprijsstijging zou met 3,1 procent zijn gedaald.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie