HP EliteBook Folio G1: mobiel werken in stijl

HP EliteBook Folio G1: mobiel werken in stijl

Redactie Baaz

Lig je in de markt voor een nieuwe notebook? Dan is de keuze behoorlijk groot. Er springen echter enkele modellen uit, waarvan wij er een bespreken: de HP EliteBook Folio G1.

Een notebook aanschaffen doe je niet zomaar. Bovendien zijn behoeftes van zakelijke gebruikers tegenwoordig anders dan jaren geleden. Ging het vroeger vooral om functionaliteit en degelijkheid, tegenwoordig is er nog een factor bijgekomen die bepalend is voor hoe een notebook ontvangen wordt: design. Dat heeft HP goed begrepen, want de HP EliteBook Folio G1 is zowel een Windows 10-krachtpatser als een echte looker

Overal (samen)werken

We begrijpen het, een notebook koop je niet om mee rond te paraderen. Gelukkig is het bijzonder goed werken op de EliteBook Folio G1. Zo biedt HP je standaard allerlei handige functies die de mobiele werker van vandaag zeker niet zal tegenstaan. Er ligt een bijzondere focus op samenwerken, ook op afstand, wat zich uit in twee bijzondere kenmerken. Ten eerste het scherm. Naast dat content er op het HD-display ontzettend mooi uitziet, is het scherm ook 180-graden uitklapbaar. Dit biedt het voordeel om met een groep mensen iets op het scherm te bekijken of om bijvoorbeeld een concept te presenteren aan een klant.

Ten tweede: de conferencingopties. HP heeft de EliteBook Folio G1 voorzien van toetsen die je met één druk op de knop naar Skype for Business brengen zonder dat je uit je huidige applicatie wordt gehaald. Daarnaast heeft Bang & Olufsen zich ontfermd over de audio, waardoor je weet dat het met de geluids- en spreekkwaliteit ook goed zit.

Luxe design

Van de Elitebook Folio G1 is het moeilijk wegkijken. Het strakke design met de krachtige specificaties vormen een totaalpakket dat elke kenniswerker wel aanspreekt. De behuizing is slank gehouden waardoor je al snel een link legt met een Apple MacBook. Wat ons betreft doet het apparaat dan ook niet echt onder voor het genoemde notebook. Grappig genoeg merk je niets van het dunne design wanneer je typt. Waar je bij andere notebooks die zo slank mogelijk zijn gehouden vaak inlevert op diepte van de toetsen, is dat hier helemaal niet het geval. De toetsen van het keyboard kennen een lekkere diepte waardoor het typen heerlijk aanvoelt. Bovendien krijg je ook genoeg fysieke feedback wat bijdraagt aan het algehele typeplezier en je bijzonder prettig kan werken. Ook onderweg, want het scherm trilt niet waardoor ook in de trein werken geen problemen geeft.

Conclusie

Als je komende maanden een Windowsequivalent van een Apple MacBook aan wil schaffen, dan kan het eigenlijk alleen maar een HP EliteBook Folio G1 zijn. Alles lijkt te kloppen aan het apparaat, van de paardenkracht tot het design, van binnen en buiten dus.

HP ElteBook Folio G1
Prijs € 2081,20 (incl. btw)
CPU Intel Core m5, 1,1GHz
Beeldscherm 12,5 inch, UHD UWVA led-backlit touchscreen, 3840x2160
RAM 8GB
Opslag 512GB SSD
Aansluitingen 2x usb 3.0, minidisplayporthdmi, bluetooth 4.0, Kensington-slot
Gewicht Vanaf 1,07kg (met touchscreen)
Besturingssysteem Windows 10 Pro
Info hp.com

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie