Houd het lekkere weer buiten door rolluiken

Houd het lekkere weer buiten door rolluiken

Redactie Baaz

Het is heerlijk weer vandaag! Trek je eropuit of blijf je liever binnen? Waar je ook voor kiest, met rolluiken bepaal je helemaal zelf of het zomerzonnetje binnen schijnt. Zonwering is niet alleen een slimme oplossing, je kunt rolluiken ook slim maken met een speciale motor. Hoe dat werkt lees je op deze pagina.

Houd het weer buiten met rolluiken

Het is een stralende dag waar je intens van kunt genieten. Toch betekent zon niet direct dat je naar buiten moet gaan om je huid bruin te bakken. Misschien wil je vandaag lekker op de bank naar een live voetbalwedstrijd kijken en schijnt de zon op het beeldscherm. Of de slaapkamer wordt bloedheet door het felle zonlicht. Met rolluiken bepaal je zelf de situatie in huis. In tegenstelling tot raamdecoratie voor het venster wordt het licht geblokkeerd voor het door het glas schijnt, daarmee heb je minder last van opwarming in huis. Daarnaast biedt het ook optimale privacy in je woning.

Automatisch is vanzelfsprekend

Het meest gehoorde nadeel van rolluiken is het ophalen en neerlaten. Je moet steeds aan riemen trekken, dit ga je niet de hele dag door volhouden. Met Somfy rolluiken hoef je niet op te letten of de zon op het venster staat, je hoeft niet eens thuis te zijn! Somfy maakt namelijk motoren om rolluiken op afstand te bedienen. Je koppelt de motor aan een app of afstandsbediening en met de druk op de knop breng je het systeem in beweging. Dat is nog maar het begin, want je kunt dit systeem verder uitbreiden. Zo kun je meerdere rolluiken bedienen met dezelfde afstandsbediening. De meeste flexibiliteit heb je echter met de app die je gratis kunt installeren op je smartphone of tablet. Je kunt dan voor de zonwering voorkeuze programma’s instellen en koppelingen maken met andere smart home apparatuur.

Als je steeds op knopjes moet drukken dan kun je niet echt spreken van huisautomatisering. Gelukkig heeft Somfy ook hier oplossingen voor bedacht. Zo is er een lichtsensor die je buiten aan de gevel kunt installeren. Die koppel je aan het centrale systeem. Als de zon op de sensor schijnt dan zullen de rolluiken automatisch sluiten. En als er schaduw is dan openen de rolluiken weer. Je kunt dit naar voorkeur instellen. Zo kun je de rolluiken automatisch laten sluiten als de zon onder gaat. Dit is ideaal als je vaak laat thuis arriveert en niet wilt dat de woning er onbewoond uitziet.

Niet alleen voor buiten

Slimme oplossingen om licht in huis te reguleren beperken zich niet tot de rolluiken. Denk ook aan de gordijnen binnen. Bekijk Poweredblinds.nl voor een overzicht van alle slimme raamdecoratie oplossingen die je kunt koppelen aan het Somfy systeem. Raamdecoratie en rolluiken gaan heel goed samen, zo kun je in iedere situatie bepalen wat de lichtinval is. Bij huisautomatisering kun je ook verdere koppelingen maken met bijvoorbeeld Hue verlichting. Als de rolluiken of gordijnen sluiten dan gaan de lampen in huis vanzelf aan. En via een spraakassistent of slimme luidsprekers kun je zelf met je stem deze apparaten bedienen. Zon, regen, heet of koud; met slimme rolluiken geniet je iedere dag van je woning!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie