Hooghoudt daagt de smaakpapillen uit met nieuwe gelagerde jeneverlijn Blended

Hooghoudt daagt de smaakpapillen uit met nieuwe gelagerde jeneverlijn Blended

Redactie Baaz

Familie distilleerderij Hooghoudt brengt dit najaar een nieuwe lijn van drie gelagerde oude jenevers uit. Met Bourbon, Oloroso en Peated brengt Hooghoudt een uniek trio van ambachtelijk gestookte op hout gelagerde sterke dranken uit. De botanische whisky's bestaan uit een blend van koper gestookte moutwijn en graanalcohol, en zijn met botanische elementen zoals honing, sinaasappel, kruidnagel, kers, koffiebonen en cacao op smaak gebracht. 

Hooghoudt heeft inmiddels meer dan 132 jaar ervaring met het stoken van traditionele doch vernieuwende jenevers. Met hun eigentijdse aanpak weten ze zowel traditionele jeneverdrinkers als nieuwe fans aan zich te binden. Dit trio van Blended Cask Aged Genevers bewijst dat de ambitieuze stokers uit Groningen precies weten hoe ze binnen een traditionele categorie grenzen kunnen verkennen en nieuwe, relevante smaakbelevingen kunnen neerzetten. De op traditionele Bourbon, Oloroso en Peated geschoeide varianten hebben gemeen dat ze balanceren tussen zachte complexiteit en ruwe tederheid, maar hebben ook elk hun eigen unieke fruitige twist. Hooghoudt opent hiermee een compleet nieuwe smaakwereld voor jenever liefhebbers, whisky kenners, en nieuwe ontdekkers - break old habits, drink new ones. 

Deze wereld van whisky wordt gekenmerkt door tradities en vaak strikte regels. Deze geven de producten hun verhaal en karakter, maar hierdoor zijn distilleerderijen ook vaak juist beperkt in de ontwikkeling van nieuwe smaken. Daarom richt Hooghoudt zich met deze lijn op gelagerde jenevers - een categorie waarin door de toevoeging van botanicals meer ruimte is voor creativiteit, karakter en verrassende twists. 

Martijn Keesmaat, marketing directeur bij Hooghoudt: “Het is geweldig om verantwoordelijk te mogen zijn voor de ontwikkeling van een product op het snijvlak van whisky en jenever. De mogelijkheden die botanicals hierbij bieden zijn eindeloos en hebben de toekomst. We verheugen ons erop om de moderne drinker te bedienen met onze nieuwe Blended lijn.”

Bourbon

Kenmerkende zoete Bourbon ondertonen van honing en karamel worden in deze charismatische drank aangevuld met gedistilleerde Spaanse sinaasappel, jeneverbes en verse munt. Een mondvullend en vol smaakgevoel maakt de Bourbon geschikt om puur te drinken, maar komt ook tot z’n recht in de mix met cola en limoen. 

Oloroso

De volle, ronde, gelagerde Oloroso is gemaakt met botanicals zoals vanille, kers en jeneverbes. Dankzij de oude Oloroso vaten ontstaat er een verfijnde melange met ongekende zoete complexiteit. Hooghoudt raadt aan om deze verleidelijke gelaagde jenever te mixen met ginger ale. 

Peated

Als de meest onorthodoxe Blend van de drie, is Peated rokerig maar fris. Deze gelagerde whiskey combineert citrus, vanille en cacao tot een strakke drank voor nieuwe generaties. Ook deze Blend doet het goed in de mix met cola. 

De Hooghoudt Blended range is vanaf nu verkrijgbaar bij slijterijen in heel Nederland.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie