Hoe glas het belangrijkste materiaal van een sierlijk bedrijfspand wordt

Hoe glas het belangrijkste materiaal van een sierlijk bedrijfspand wordt

Redactie Baaz

Glazen onderdelen en spiegels maken een bedrijfspand lichter en dus toegankelijker. Een goede lichtinval en meer optische ruimte stellen personeel, potentiële klanten en zakenpartners meer op hun gemak en ook voorbijgangers zien dat je als ondernemer de nodige aandacht besteedt aan de uitstraling van je bedrijf. Niet alleen aan de gevel, maar door het hele pand plaats je glas om dit effect te sorteren. Een aantal voorbeelden hoe glas een bedrijfspand sierlijker maakt. 

Speelse look met ronde spiegels in sanitair en kleedruimtes

In de wc of kleedruimte zorgt een ronde spiegel niet alleen voor de mogelijkheid om even snel de looks bij te werken, het ziet er ook speels uit. Een ronde spiegel op maat geeft daarnaast meer optische vierkante meters aan deze ruimtes, die niet altijd van vensters voorzien zijn. De verlichting weerkaatst erin, dus heb je hier gekozen voor trendy zwarte deuren, dan compenseert de spiegel die donkere uitstraling. Van het speelse aspect van op maat gemaakte spiegels profiteer je tevens bij de receptie of in de hal. Vanzelfsprekend dien je rekening te houden met een al te verwarrend effect, maar wanneer je geen complete wanden met spiegels vult, is dit niet snel het geval. 

Glazen afscheidingen tussen kantoor en andere bedrijfsruimtes

De transparantie van je onderneming komt letterlijk naar voren wanneer je in plaats van binnenmuren glazen wanden installeert – bijvoorbeeld tussen het kantoor en aanpalende ruimtes. Het geeft een gevoel van ‘doorloop’ en het licht dat aan de andere kant het kantoor binnenkomt, vloeit mooi door in de rest van het gebouw. Heb je niet altijd behoefte aan die openheid (denk aan presentaties die niet voor iedereen bestemd zijn), dan ga je op zoek naar decoratieve raambekleding.

Serre-achtige uitbouw

De gevel van een bedrijfspand krijgt een serre-achtig effect wanneer de overkapping van glas is. Dit verhoogt de mate van toegankelijkheid bij bedrijven die gebaat zijn bij veel aanloop, zoals grote showrooms. Glasspecialist glaswebwinkel informeert je graag over de mogelijkheden van zo’n serre als entree van je bedrijfspand of winkel. Maar ook bij ondernemingen die niet per se de hele dag klanten over de vloer krijgen, is zo’n glazen ingang een aanrader. 

Glazen deuren naar directieruimte en vergaderzaal

Met glas ingelegde dieren zijn anno nu het neusje van de zalm in veel woningen om de al genoemde redenen: lichtinval en sfeer. Een kantoor of andersoortig bedrijf mag er overigens best een beetje huiselijk uitzien; dat gaat prima samen met een strakke look. Bovendien trek je met een verzorgd, sierlijk pand veel thuiswerkers aan. Die laatste zijn veel werkgevers een doorn in het oog omdat persoonlijk contact belangrijk is voor een goedlopende organisatie. Een opgefrist bedrijfspand draagt daaraan bij. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie