Hierom maak je de overstap naar een monitor van EIZO
Waarom je wilt overstappen naar een monitor van EIZO.

Hierom maak je de overstap naar een monitor van EIZO

Redactie Baaz
Welzijn: medewerkers brengen per dag heel veel tijd door achter het beeldscherm. Een fijne, ergonomische werkplekinrichting is dan ook van groot belang om de productiviteit te vergroten. De goede verstelbaarheid per individu, een mat, niet spiegelend scherm, trillingsvrij beeld en de juiste helderheid zijn zomaar een aantal belangrijke selectiecriteria die bijdragen aan het welzijn van de medewerker.

Overstappen betekent ook investeren in nieuwe apparatuur, natuurlijk zie je graag dat dit een veilige investering is. Om dit te bereiken is het goed om te weten dat de fabrikant achter zijn product staat en vijf jaar on-site garantie geeft, zoals EIZO doet. De garantie loopt hiermee parallel met de economische afschrijvingstermijn, waardoor je gevrijwaard bent van extra kosten tijdens de gebruiksduur.

Laag energieverbruik

De TCO, ofwel Total Cost of Ownership, komt hiermee zeer gunstig voor de dag, ook door het extreem lage energieverbruik, dat positief beïnvloed wordt door toepassing van LED backlights en door het gebruik van sensoren die er voor zorgen dat de monitor zich automatisch aanpast in helderheid aan het omgevingslicht, of zelfs de monitor tijdelijk even ‘uitzet’ bij het verlaten van de werkplek. Bij terugkomst springt de monitor automatisch weer aan.

Advies

Bij de keus voor nieuwe monitoren is het belangrijk goed te overwegen welke behoefte de organisatie heeft voor de komende vijf jaar. Welke applicaties worden gebruikt, en wat kunnen we in de komende periode verwachten? Een goed advies gaat dan ook verder dan alleen de schermdiagonaal of de prijs! EIZO is een zeer toegankelijke organisatie. De mensen van EIZO zijn goed bereikbaar voor telefonisch advies, maar men vindt het nog belangrijker direct bij jou als eindgebruiker de meerwaarde van EIZO voor jouw organisatie te bespreken.

Design

Natuurlijk, het oog wil ook wat! Het design van EIZO mag er zijn. Zonder verlies van een professionele uitstraling weet EIZO een bijzonder mooi design met functionaliteit te combineren. Bekijk hierboven alvast de nieuwe 27-inch monitor die binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar is.

Product life cycle

Voor elk product van EIZO wordt er in de ontwerpen rekening gehouden met de hoeveelheid interne componenten. EIZO is er in geslaagd het aantal componenten flink te reduceren, wat ondernemers diverse voordelen biedt. Zo komt dit het design van de monitoren ten goede en zijn monitoren van EIZO relatief dun en licht. Ook reduceert dit de belasting van het milieu doordat de monitoren gebruik maken van gerecycled materiaal. Hiermee ontlasten de monitoren het milieu binnen elke fase van de product life cycle.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn niet zomaar termen die aan de producten van EIZO gehangen worden. We noemden al het lage energieverbruik, wat onder andere bewerkstelligd wordt door EIZO's EcoView Sense. Deze sensortechnologie stelt de monitoren van EIZO in staat om over te schakelen op de stroombesparingsmodus wanneer je je niet voor de monitor bevindt. Bovendien kun je het stroomverbruik in de gaten houden terwijl je werkt dankzij de EcoView Index. De lichtsterkte van de monitoren kan ook automatisch geoptimaliseerd worden voor elke omgeving met behulp van de Auto EcoView-sensor. Deze sensor zorgt ervoor dat de monitor maximaal presteert in de werkomgeving en kan tot aan veertig procent stroom besparen wanneer deze gebruikt wordt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie