Het perfecte rustmomentje

Het perfecte rustmomentje

Redactie Baaz

Aan het eind van een lange werkdag is er niks lekkerder dan even niks te hoeven doen. Even tot rust komen op de bank of in je luie stoel. Misschien wel even met de voeten omhoog zitten of languit op de bank. Behalve dat het fijn is om even niks te doen bij thuiskomst. Zijn deze rustmomenten na een werkdag essentieel.

Na een dag druk bezig te zijn geweest is het erg belangrijk om na je werk tot rust te komen. Dit begint bij het afsluiten van je werkdag. Bedenk je een uur voor je wilt stoppen, welke werkzaamheden er nog gedaan moet worden. Begin met de werkzaamheden met de grootste prioriteit en bedenk wat er morgen ook nog wel gedaan kan worden. Aan het eind van de dag sluit je je mailbox en alle andere werkgerelateerde vensters af. De werkdag is voorbij, neem je werk dus niet mee naar huis. 

Ontspan

Eenmaal klaar met werk, ontspan je dan eerst even. Ga niet gelijk door met de volgende activiteit. Neem even een momentje voor jezelf en ga daarna verder met andere dingen die gedaan moeten worden. Als deze dingen zijn gedaan, is het tijd voor echte rust.

Een warme douche of bad is ook een goede manier van tot rust komen. Trek daarna comfortabele kleding aan en ontspan. Iedereen ontspant op zijn of haar eigen manier. Kies een manier die voor jou werkt. Misschien kom jij optimaal tot rust als je even een wandeling maakt. Of misschien is een boek lezen wel de manier voor jou. Of misschien vind jij niks lekkerder dan de hele avond voor de tv zitten.  

Comfortabele zitplaats

Even lekker op de bank zitten of misschien zit je liever op een fauteuil. Een comfortabele zitplaats is erg belangrijk om tot rust te komen. Bovendien is het heerlijk om je eigen luie stoel te hebben. Neem bijvoorbeeld een draaifauteuil. Een draaifauteuil beweegt met je mee.  Hierdoor ben je flexibel en kan je bijvoorbeeld makkelijker je telefoon even aan de oplader leggen. En als flexibiliteit niet meer voor je weg is gelegd, ga dan voor een sta-op stoel. Deze biedt namelijk wat extra ondersteuning bij het opstaan. 

Slapen

Ook slapen is erg belangrijk om tot rust te komen. Probeer het schermgebruik voor je gaat slapen te beperken. Hierdoor val je sneller en beter in slaap. Lees hier meer tips voor een betere nachtrust. 

Rust nemen na een dag werken is belangrijk. Het geeft een positief effect op je productiviteit en gaat er beter van functioneren. Daarnaast zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit en verminderd de kans op een burn-out. 


 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie