Help! De planning van werkend Nederland is veel te strak

Bart Remmers
Werkend Nederland heeft moeite met de planning. Meer dan de helft van de werknemers kan zijn taken niet altijd binnen de beschikbare tijd uitvoeren.

Ook valt op dat medewerkers de planning nauwelijks bespreken met hun manager. Bijna de helft (49 procent) doet dit zelden of nooit. 26 procent bespreekt de planning maar één keer per maand en slechts een kwart komt wekelijks met de manager samen.

Actievere rol manager

Zakelijk Nederland ziet dit liever anders. Drie op de tien respondenten wil dat hun manager een actievere rol op zich neemt en de tijdsindeling beter afstemt op het individu en het team, blijkt uit een onderzoek van Protime, specialist in workforce management oplossingen, onder 1.000 werknemers in verschillende sectoren.

Onvoldoende tijd

De planning is voor velen te strak. In de communicatiebranche krijgt zelfs 82 procent van de werknemers zijn taken niet altijd op tijd af. Van alle werknemers weet zes procent de klus vrijwel nooit op tijd te klaren.

Vooral in het onderwijs heeft men te maken met een te hoge werkdruk. 13 procent van de werknemers in het onderwijs krijgt zijn taken nagenoeg nooit afgerond.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart