HeatTransformers opent regiovestiging Zwolle

HeatTransformers opent regiovestiging Zwolle

Redactie Baaz

HeatTransformers opent per direct de deuren van haar regiovestiging op bedrijventerrein de Vrolijkheid in Zwolle. De marktleider in warmtepompen vergroot hiermee haar servicegebied en maakt verduurzaming toegankelijker voor woningen in Noord-Oost Nederland. Deze uitbreiding sluit aan bij de toenemende vraag in deze regio en de groeiambities van het warmtepompplatform. 

De uitbreiding naar Zwolle is een logische stap voor HeatTransformers, mede door de groeiende vraag rondom de Overijsselse hoofdstad. De vraag naar warmtepompen is namelijk ruim verdubbeld tussen het laatste kwartaal van 2022 en nu, met een groei van 127%. “Door het type woningen biedt dit gebied veel potentie voor verduurzaming”, zegt Chris Jansen-Schrijver, vestigingsmanager van de nieuwe locatie. “Hoewel we vanuit onze locatie in Woerden heel Nederland kunnen bedienen, breiden we met deze vestiging onze regionale capaciteit flink uit om deze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. "Omdat de Hanzestad Zwolle een centrale ligging heeft in deze regio, is dit de uitstekende uitvalsbasis.” 

Lokaal effect

Naast het helpen verduurzamen van het gebied, zal ondernemersstad Zwolle de aanwezigheid van de full service warmtepompinstallateur ook op andere vlakken merken. Chris: “We hebben regionale aanwezigheid hoog in het vaandel staan. Hiermee kunnen we een optimale dienstverlening bieden, een aantrekkelijke werkgever zijn én installatiepartners goed ondersteunen, opleiden en trainen. Zo werken we samen met een groot aantal lokale uitvoeringspartners om de warmtepompen te plaatsen. Bovendien willen we met het eigen team van vijf naar twintig medewerkers groeien, om daarna hopelijk nog meer Zwollenaren te verwelkomen als collega en de werkgelegenheid te vergroten.” 

Groeiambities

De uitbreiding naar Zwolle ligt in lijn met de grote ambities van de warmtepompspecialist, die zich niet alleen richt op de installatie van de warmtepompen maar haar klanten ook begeleidt in het beslissingsproces. Zo is HeatTransformers momenteel al marktleider in Nederland en haalde de organisatie recent vijftien miljoen euro groeikapitaal op. Mede hierdoor liggen de ambitieuze groeidoelstellingen voor verdere expansie in Nederland en betreding van de Duitse en Engelse markt binnen handbereik. “De opening van deze vestiging in Zwolle is een mooie stap om meer mensen te helpen in verduurzaming van de eigen woning, waarbij het ons grotere doel is om heel Europa gas vrij te maken”, aldus Chris.

Over HeatTransformers

HeatTransformers is in 2018 opgericht in Nederland om Europa gasvrij te maken. HeatTransformers heeft duizenden warmtepompen geïnstalleerd en is daarmee marktleider in Nederland. Het is het eerste digitale bedrijf dat zich volledig richt op de verkoop, advisering, installatie en service met betrekking tot warmtepompen. Het bedrijf heeft een tweezijdig, digitaal platform ontwikkeld dat het volledige consumentenproces van interesse tot installatie faciliteert. Aan de andere kant biedt het platform toegang tot een grote installatie capaciteit via zowel de eigen installateurs als de installatiepartners. HeatTransformers is er met dit platform in geslaagd om de problemen die gepaard gaan met de overstap van gasgestookte cv-ketels naar warmtepompen in bestaande woningen effectief en schaalbaar op te lossen.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie