HeatTransformers benoemt Joanne Jongens tot Head of Growth

HeatTransformers benoemt Joanne Jongens tot Head of Growth

Redactie Baaz

Joanne Jongens begint per direct als Head of Growth bij HeatTransformers, marktleider in warmtepompen. Nadat zij eerder Picnic en QWIC internationaal hielp groeien, gebruikt Joanne nu haar scaleup-vaardigheden voor het opzetten van een vlekkeloze klantreis op het warmtepompplatform. Met deze stap zet zij zich niet alleen in voor het nóg sneller gasvrij maken van Europa, maar ook voor meer vrouwelijk talent in een overwegend masculiene sector.

Al haar hele carrière bouwt Joanne aan organisaties met veel groeipotentieel. Zo leverde ze in haar vier jaar tijd bij online-supermarkt Picnic een bijdrage aan diens imago, de uitrol in diverse steden en de merkactivatie en -uitbouw in Duitsland. Vervolgens was ze ruim twee jaar lang bij e-bikemerk QWIC verantwoordelijk voor de merklancering in Oostenrijk én de groei van de D2C-tak. Een vergelijkbare uitdaging ligt nu bij HeatTransformers. “Joanne brengt een schat aan ervaring met zich mee in het aanjagen van groei en positieve verandering”, zegt Stijn Otten, directeur en oprichter van HeatTransformers. “Haar kennis van digitale innovatie zal de manier waarop we onze doelgroep bereiken, opnieuw vormgeven. Mede daardoor kan ons merk snel stappen zetten binnen en buiten Nederland. Hopelijk motiveert haar komst meer vrouwelijk talent zich in te zetten voor de noodzakelijke energietransitie.”

Van niets iets maken

Na Picnic en QWIC is HeatTransformers de volgende groeimotor waaraan Joanne gaat bouwen. Hoewel de marktleider in warmtepompen via installatiepartners consumenten perfect weet te bereiken en bedienen, ontbrak het nog aan een directe B2C-flow. Aan Joanne en haar team de taak die op te zetten, waarbij de focus ligt op klantgerichtheid, datagedrevenheid, merkidentiteit en schaalbaarheid. “Ik ben een bouwer, die graag van niets iets maakt”, stelt Joanne. “Als ik dat ook nog kan combineren met een positieve bijdrage aan een betere wereld, dan is dat voor mij de gouden match. Bovendien krijg ik veel energie van de dynamiek binnen HeatTransformers, die overeenkomt met alle andere scaleups waar ik heb gewerkt. Ik kijk ernaar uit samen Europa nog sneller gasvrij te maken.”

Masculiene branche opschudden

Voor het behalen van haar groeidoelstellingen ziet Joanne haar team binnen twee jaar stevig uitgroeien. Hiervoor moedigt zij vooral vrouwen aan om zich bij haar aan te sluiten. Joanne: “Ik werk graag met teams waarin een balans is tussen masculiene en feminiene energie, omdat dat creativiteit en groei stimuleert. Daarom pleit ik voor meer vrouwen in overwegend mannelijke branches. Nu begrijp ik dat vrouwen niet direct denken aan warmtepompinstallaties als werkgebied, maar ik zie ons echt als een frisse tech scale-up die deze mooie sector opschudt. Daar horen hele andere functieprofielen bij.”

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie