Handige tools voor content promotie

Handige tools voor content promotie

Redactie Baaz
Als content creator wil je dat je blog of website zichtbaar is voor het grote publiek. Hoe zorg je voor zoveel mogelijk exposure? Deze handige tools kunnen je helpen bij het promoten van content.

Gebruik externe tools

Het doel is om zoveel mogelijk traffic te genereren op je website of blog. Dit kun je doen door hulpmiddelen in te schakelen die los staan van jouw blog of website. We besteden aandacht aan een paar handige tools die je kunt inzetten om meer traffic te genereren.

Start A Fire

Je zult vast niet altijd je eigen content creëren. Er wordt ook vaak content van derden gedeeld op blogs en websites. Met de tool Start A Fire kun je andermans content delen maar toch ook subtiel je eigen informatie promoten. Start A Fire werkt integraal samen met social media management tools zoals Buffer en Hootsuite. Zodra je een post in de wachtrij plaatst wordt er een nieuwe URL gemaakt die een kleine link toevoegt aan je gedeelde post met door jou aangeraden artikelen, of wat dan ook. Dit ziet er als volgt uit:

Start A Fire promotie tool

Hiplay

Met de tool Hiplay kun je al eerder gedeelde content herplaatsen via social media. Hiplay zoekt uit wat je hebt geplaatst via verschillende kanalen en geeft je de mogelijkheid om het weer in te plannen. Dit kan eenmalig zijn, maar kan ook tot 10 keer per dag gebeuren. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde levensduur van een Tweet ongeveer 18 minuten is. Het kan dus geen kwaad om je content meerdere keren aan te prijzen.

Maximaliseer de mogelijkheden om je content te delen

Hoe meer mogelijkheden er zijn voor een bezoeker om je content te delen, des te sneller ze dat zullen doen. Er zijn een aantal handige tools die dit mogelijk maken.

SumoMe

Met SumoMe kun je ontelbaar veel verschillende plugins op je blog op website plaatsen die het delen van je content zullen bevorderen. SumoMe kan desgewenst social media buttons op je pagina’s plaatsen.

SumoMe promotie tool

Monarch’s Social Sharing Plugin

Deze tool is een chiquere versie van SumoMe. Met Monarch’s Social Sharing Plugin creëer je mooie buttons die bezoekers triggeren om je content te delen via social media. De buttons zijn op verschillende manieren vorm te geven. Je kunt uit meer dan 20 sociale netwerken kiezen waarvoor buttons geplaatst kunnen worden.

Lees ook: Zo trek je opvallen veel klanten met online marketing 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie