GUTS Tickets wint New Dutch Wave Startup Competitie

Bart Remmers
De Nederlandse startup GUTS Tickets heeft de New Dutch Wave Startup Competitie gewonnen op South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin, Texas.

Tijdens deze startup competitie nam GUTS Tickets het op tegen negen andere Nederlandse en Duitse startups in het New Dutch Wave House, waar alle deelnemende startups hun ideeën presenteerden aan nationale en internationale investeerders.

Amsterdam Capital Week

Met hun transparante ticketplatform wist GUTS Tickets de vakjury te overtuigen. De winnaar mag in september naar de Amsterdam Capital Week waar zij een podium krijgen om hun idee opnieuw te pitchen aan een relevante selectie investeerders.

Expivi, een Nederlandse tech startup op het gebied van 3D rendering, en het Duitse Air Profile, dat revolutionaire systemen voor windwaarneming op afstand ontwikkelt, eindigden op de tweede en derde plek.

Innovatief ticketplatform

Om de tweedehands ticketmarkt transparant en fraudeproof te maken, heeft GUTS Tickets met behulp van blockchaintechnologie een systeem ontwikkelt dat eerlijke ticketprijzen mogelijk maakt.

Vanuit de voorronde van de New Dutch Wave Startup Competitie, genaamd ‘de innogy Mobility & Energy Track’, nam Pieter Waller van Chargetrip deel aan de startup competitie. Als winnaar van deze voorronde mocht Pieter zijn intelligente routeplanner voor elektrische auto’s presenteren op het digitale festival en neemt hij deel aan een de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij productontwikkelaars van Essent Charegtrip begeleidt om zijn product in Nederland uit te rollen. Daarnaast mag Chargetrip zijn product valideren onder consumenten in de Digital Garage van innogy in Amsterdam.

Fotocredits: Ben Houdijk Photography

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart