Groei van smart office platform Mapiq versnelt in kantoorloos Corona-tijdperk

Groei van smart office platform Mapiq versnelt in kantoorloos Corona-tijdperk

Redactie Baaz
Het Nederlandse Smart office platform, Mapiq, heeft in het afgelopen kantoorloze Corona-jaar 200 procent meer omzet geboekt. Ook is het personeelbestand toegenomen met 150 procent, van 50 naar 75. Dat blijkt uit cijfers die het Delftse bedrijf vandaag bekendmaakte. Mapiq werkt voor nationale en internationale klanten als PwC, AkzoNobel, Heineken, EY, KPMG, ENGIE, Unilever en Microsoft.

De groei is opmerkelijk omdat juist het kantoor door de Corona-maatregelen onder vuur ligt. De thuiswerkgeest is uit de fles en bedrijven stoten steeds meer van hun vastgoed af. Medewerkers hebben geproefd aan het thuiswerken en werkgevers hebben geleerd dat thuiswerkers nog steeds iets doen.

De groeicijfers bewijzen volgens  de CEO van Mapiq, Sander Schutte, dat het kantoor wereldwijd nog niet afgeschreven is. “Aan alleen thuiswerken kleven ook nadelen. Ontmoeten, samenwerken en complexe problemen oplossen gaan gemakkelijker face-to-face. Daarom grijpen veel organisaties juist de crisis aan om te kijken hoe ze hun kantoorruimtes in de toekomst zo veilig en optimaal kunnen inrichten.”

Veilige terugkeer naar werk

Mapiq ontwikkelt al acht jaar slimme technologie voor kantoorgebouwen om mensen slimmer te laten te werken en kantoorruimte beter en veiliger te benutten. Via het Mapiq-platform kunnen werknemers parkeerplaatsen, beschikbare werkplekken en hun collega's vinden en ad hoc vergaderruimtes boeken die hen het beste uitkomen. Ze kunnen ook het licht- en temperatuurniveau van hun voorkeur aanpassen, zodat het gebouw zich aan hen aanpast.

Daarnaast ontwikkelde Mapiq het afgelopen jaar een feature waarmee grote organisaties werknemers kunnen helpen met een veilige terugkeer naar de werkvloer. Via Mapiq kunnen werknemers makkelijk en veilig aangeven wanneer zij naar kantoor komen door een shift te boeken op de dag die hen het beste uitkomt. Bedrijven kunnen zo de bezetting in hun kantoor over de week uitspreiden, een veilige capiciteit bewaken en ontdekken welke zones en faciliteiten juist wel of niet gebruikt worden. Hiermee elimineren ze de juiste vierkante meters en besparen ze geld zonder de werkbeleving van werknemers te belemmeren. Inmiddels zijn wereldwijd 1 miljoen boekingen via deze feature gedaan
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie