Gratis videobellen tot 1 september: alles over Coligo MEETINGS Pro

Gratis videobellen tot 1 september: alles over Coligo MEETINGS Pro

Redactie Baaz
Op het moment van schrijven behoort videoconferencing voor velen tot de corebusiness. Communicatie is noodzakelijk. Ook in de anderhalvemetersamenleving die zich in het begin van 2020 aandeed. Medewerkers van organisaties met een karig thuiswerkbeleid reikten naarstig naar de eerste de beste mogelijkheid om het contact met familie, vrienden en collega’s te onderhouden. En wat videoconferencing betreft, kan een eerste de beste mogelijkheid gevaarlijk zijn.
Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in de tweede Baaz-magazine van 2020, als onderdeel van de ‘Powered by WINMAG Pro’-katern. Alle artikelen in deze katern, waaronder dit artikel, zijn in samenwerking met de redactie van WINMAG Pro geproduceerd. Hieraan inherent is een inhoud die zich nadrukkelijk leent voor IT-professionals en providers.

Met verloop van de coronacrisis verschenen diverse videobeloplossingen in het nieuws. Bij sommige gevallen bleek de security zo gebrekkig dat de gegevens van honderdduizenden gebruikers op straat kwamen te liggen. Wat ons betreft was dat niet de schuld van die gebruikers, maar de bedrijven en organisaties waarvoor zij werkten.

De coronacrisis onderstreepte twee feiten. Ten eerste kan en had het MKB veel meer kunnen doen om thuiswerk te stimuleren. Dát bepaalde beroepsgroepen baten bij afstandswerk is al jarenlang duidelijk. En ook de aanpak van filerijden en vermindering van uitstoot ligt al een tijdje voor de hand. Ten tweede bleken de tools van een gemiddeld MKB niet toereikend genoeg voor het waarborgen van de veiligheid van thuiswerkende collega’s. Weinigen waren klaar om ambulant op afstand te beginnen, dus moesten velen het met onveilige applicaties doen. Onnodig, aangezien er wel degelijk veilige en betaalbare oplossingen voor videoconferencing zijn.

Eén van die oplossingen is Coligo MEETINGS Pro. De tool is tot en met 1 september gratis beschikbaar. Geen zorgen over kleine lettertjes, want je zit werkelijk nergens aan vast. Het programma stelt het hele bedrijf in staat om gratis te videobellen, chatten en schermen te delen.

Wij vroegen de tool aan. Na vijf minuten waren we up and running. Dit is onze ervaring.

Direct starten

Allereerst valt het op dat de configuratie grotendeels ontzorgd wordt. Videobellen gaat via de cloud, wat betekent dat je na een registratie aan de slag kan. Webapplicatie Coligo MEETINGS Pro draait in browsers als Safari en Chrome, dus wordt de installatie je bespaard.

Het interface is overzichtelijk. In een mum van tijd ben je aan het conferencen. Ook zonder ervaring met communicatiesoftware kost het je niet meer dan een half uur om bekend te worden met de meest gebruikte functies.

Meetings kunnen opgenomen, teruggeluisterd en achteraf gedeeld worden. Aangezien gesprekken en gegevens versleuteld worden opgeslagen in Nederlandse datacenters, communiceer je met een gerust hart. Elke online meeting gaat met een chat gepaard, wat het delen van documenten en links bijzonder makkelijk maakt. Wij neigden nog wel eens om zonder laptop of smartphone bij het ochtendoverleg aan te schuiven. Nu we digitaal overleggen, en linkjes en bestanden live kunnen delen, gaat de workflow er verrassend veel op vooruit.

Hosted werkplek

Het tijdelijk kosteloze Coligo MEETINGS Pro is verkrijgbaar als standalone oplossing, maar evengoed als onderdeel van de hosted werkplek, waarbij vaste telefonie, mobiele telefonie en UC geïntegreerd zijn. Hoewel Coligo MEETINGS Pro bijzonder handig is voor bedrijven die snel naar een veilige en betrouwbare communicatietool voor afstandswerk zoeken, biedt de hosted werkplek - bestaand uit Coligo MEETINGS, REACH, DESKTOP en MOBILE - veel meer.

Met deze volledige suite (video)bel je met hetzelfde nummer op een device naar wens. In wezen beschik je over vaste telefonie, mobiele telefonie en al het moois waar een modern UC-pakket mee gepaard gaat, waaronder videoconferencing en schermdelen.

Conclusie

Wat videobellen betreft doet Coligo MEETINGS Pro niet onder voor veelgebruikte software als Microsoft Teams en ZOOM. Gebruik je Coligo’s volledig suite, dan is de functionaliteit meer dan toereikend genoeg voor alledaagse communicatie in het MKB. Rekening houdend met het feit dat Coligo MEETINGS Pro tot september gratis is, mag het geen verrassing heten dat we zowel de alleenstaande tool als volledige suite aanraden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie