Google Chrome vertaalt websites

Google Chrome vertaalt websites

Redactie Baaz

Google lanceerde dinsdag een nieuwe proefversie van zijn webbrowser Chrome, met onder meer aanvullende privacy-opties en vertaalfunctie.

Ook voegt Google lokale uitbreidingen toe, zodat Nederlandse gebruikers van de browser toegang hebben tot informatie over het weer, verkeer en nieuws.

Google Chrome had al een 'incognitomodus' om jezelf privacy te gunnen tijdens het surfen. De nieuwe proefversie heeft eigen menu's voor webinhoud en privacy. Je kent het wellicht van Internet Explorer of Firefox. In Chrome kun je per website aangeven hoe cookies, afbeeldingen, JavaScript, plug-ins en pop-ups moeten worden behandeld.

Chrome bevat Google Translate in doorontwikkelde vorm. Je kunt websites snel omzetten in andere talen. Als de taal van de website die wordt bezocht afwijkt van de door de gebruiker ingestelde voorkeurstaal, vraagt Chrome of de pagina moet worden vertaald. Daarnaast kan een optie worden geactiveerd die ervoor zorgt dat alle pagina’s automatisch in een specifieke taal worden weergegeven.

Sommige uitbreidingen bieden gebruikers met één muisklik toegang tot favoriete toepassingen zoals het nieuws op Nu.nl, de sociale nieuwssite Nujij.nl, de Buienradar en verkeersinformatie en routeplanning van de ANWB. Andere extensies vereenvoudigen veel voorkomende internettaken, zoals het zoeken naar foto´s, het raadplegen van nieuwsberichten en het winkelen op internet.

Bron: Google

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie