Gezonde eetgewoontes op kantoor stimuleren

Gezonde eetgewoontes op kantoor stimuleren

Redactie Baaz

Ongezonde traktaties op het werk, te weinig lichaamsbeweging en een snelle lunch, het kan allemaal effect hebben op de gezondheid. Het is voor werkgevers van belang dat ze gezonde eetgewoontes op kantoor stimuleren. Dit is niet alleen van invloed op de gezondheid van hun werknemers, maar indirect ook van invloed op de gezondheid van het bedrijf. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat werknemers beter presteren wanneer zij gezond(er) leven. Bovendien heeft dit invloed op de hoeveelheid ziektemeldingen, waardoor de efficiëntie op de werkvloer zal verbeteren. Maar hoe stimuleer je als werkgever de gezonde eetgewoontes op kantoor? Hoe zorg je er voor dat men gezonder gaat eten en leven? Hier volgen enkele tips.

Geef gezonde lekkernijen voor de feestdagen

Met name tijdens de feestdagen kan het erg lastig zijn om gezonde gewoontes vol te houden. Neem alleen al Pasen. Hierbij worden we niet alleen vlak voor het paasweekend getrakteerd op lekkernijen. Deze liggen al sinds januari in de supermarkten. Daardoor is het zo gemakkelijk om ongezonde traktaties mee naar het werk te nemen.

Het is aan jou, als werkgever, om het goede voorbeeld te geven. Bijvoorbeeld door gezonde lekkernijen met de feestdagen te geven. Denk aan een heerlijke fruitbox voor Pasen. Zo kan iedereen zelf een gezonde smoothie bereiden voor het paasontbijt.

Organiseer je zelf ook een paasontbijt of paasbrunch voor alle medewerkers? Geef iedereen dan de nodige inspiratie voor een gezonde maaltijd. Kies voor lekkere, gezonde maaltijden, broodjes, eieren en smoothies om de creativiteit te prikkelen. Goed voorbeeld doet volgen.

Gepersonaliseerde waterflessen cadeau doen

De feestdagen zijn tegelijkertijd het perfecte moment om je werknemers eens iets extra’s te geven. In het teken van een gezondere levensstijl is het bijvoorbeeld een goed idee om gepersonaliseerde waterflessen cadeau te doen. Deze waterflessen kunnen met naam of een inspirerende quote worden bedrukt. Zo stimuleer je je werknemers om meer water te drinken. Niet alleen op het werk, maar ook thuis.

Stimuleer staand overleg

Wie zegt dat er tijdens het vergaderen enkel stilgezeten kan worden? Er wordt tijdens het kantoorwerk al genoeg gezeten. Verruil die saaie vergaderruimte dan eens voor de frisse buitenlucht. Ga wandelen met de mensen die aanwezig moeten zijn en bespreek samen de verschillende mogelijkheden terwijl je ondertussen de beenspieren traint. Een goede manier om lekker te bewegen én aan nieuwe ideeën te werken. Groot voordeel van overleggen in de buitenlucht is dat dit de creativiteit prikkelt. Onderzoek wijst uit dat mensen productiever kunnen werken door meer aan beweging te doen. Hiermee werk je dus niet alleen de gezondheid, maar ook aan de productiviteit van de werknemers.

Zet een fruitschaal op kantoor

Nog veel te vaak worden er calorierijke lekkernijen op kantoor gezet. Denk aan een snoeppot of koektrommel. Je kunt natuurlijk het goede voorbeeld geven door deze zaken te verwijderen en een fruitschaal neer te zetten. Vul deze met lekkere stukken fruit, maar ook met andere gezonde tussendoortjes. Zo wordt er sneller naar gezondere alternatieven gegrepen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie