Gemiddelde prijs tweedehandsauto zakt tot laagste prijs dit jaar
prijs daling

Gemiddelde prijs tweedehandsauto zakt tot laagste prijs dit jaar

Redactie Baaz

Traditiegetrouw remt de zomervakantie de zoektocht naar een nieuwe of tweedehandsauto, zo blijkt ook dit jaar uit cijfers van AutoScout24. Het Europese online autoplatform voor nieuwe en tweedehandsauto’s noteerde in juli de laagste gemiddelde prijs voor een occasion dit jaar, namelijk €24.496 euro.

De prijs in juli zet de stabiliserende trend van voorgaande maanden voort. Sinds april is er een lichte daling van de gemiddelde occasionprijs zichtbaar en in juli werd de laagste prijs dit jaar genoteerd. De gemiddelde occasionprijs in juli (€24.496 euro) daalde 0,44% vergeleken met een maand eerder en is 0,09% lager dan de prijs in januari dit jaar. Deze ontwikkeling volgt na drie jaren aan scherpe prijsstijgingen en lijkt te duiden op een stabilisering van de occasionmarkt.

“Na jaren van recordprijzen op de occasionmarkt lijkt 2023 een uniek jaar te worden. De afgelopen maanden zagen wij de gemiddelde prijs van een occasion een dalende trend inzetten. In juli noteerden we de laagste gemiddelde occasionprijs dit jaar tot nu toe,” aldus woordvoerder Bojan Brkić. “Traditiegetrouw trekt de vraag naar occasions na de zomer weer aan, maar de vraag is of we dit jaar eenzelfde effect gaan zien. Er bestaat een kans dat de dalende occasionprijs zich voortzet.”

Momenteel staan er meer dan 211.000 auto’s te koop en dat maakt dat AutoScout24 het grootste aanbod van Nederland heeft.

 

LEES OOK: slechts helft kopers dingt af op eerste auto

LEES OOK: Aanbod occasions trekt aan

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie