Gemiddelde loonstrook valt in januari 2019 hoger uit

Ruben den Boer
Er is weer veel gerommeld op het gebied van heffingskortingen, AOW en belastingen. Door dat alles verandert er ook het een en anders op de gemiddelde loonstrook. Het goede nieuws: voor de meeste mensen zal de eerste loonstrook van 2019 hoger uitvallen.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voerde alle veranderingen in belastingen en heffingen door en kwam naar buiten met de resultaten. Uit hun berekeningen blijkt dat bijna iedereen er in 2019 op vooruit gaat. Althans, op hun loonstrook dan. De hogere inkomens zijn namelijk bedoeld ter compensatie van de hogere prijzen, met name vanwege de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.

LEES OOK: Blijvende loonkloof ligt niet aan de werkgevers

Loonstrook van gemiddeld 2,05 procent hoger uit

De gemiddelde loonstrook zal een stijging zien van 2,05 procent. De grootste ‘winnaars’ zullen degene zijn met een uitkering van € 41.000,- bruto, zij gaan er met 3,7 procent op vooruit. Mensen in de AOW met € 10.000,- aanvullend pensioen zullen er als enige op achteruit gaan, namelijk met 0,2 procent. Dat blijkt uit een infographic die nu.nl publiceerde.

In totaal schat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat 96 procent van de Nederlandse huishoudens erop vooruit zal gaan.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben