‘Gematigde groei zet door in alle sectoren’
ING: ‘Gematigde groei zet door in alle sectoren’

‘Gematigde groei zet door in alle sectoren’

Redactie Baaz

Volgens ING zet de gematigde groei van het afgelopen jaar de komende tijd voorzichtig door.

Gestegen koopkracht

In een vandaag verschenen rapport meldt de bank dat de groei voorzichtig doorzet in bijna alle sectoren van de markt. De verwachte ontwikkeling van de industriele productie blijft met een groei van 1 procent wel achter bij de rest van de economie. De volumes in de detailhandel blijven ondertussen groeien doordat de koopkracht is gestegen. Toch meldt de bank dat de prijzen onder druk staan, onder andere doordat de consument voorzichtig blijft in zijn uitgaven.

Online

Transporteurs doen ondertussen goede zaken door de aantrekkende binnenlandse vraag naar transport over de weg. Doordat de brandstofprijs flink is gedaald kunnen de marges verbeteren, wat de sector ten goede komt. Vooral het aantal online-bestellingen levert de logistieke dienstverleners groei op.

Meer investeringen

‘Voor 2015 verwachten we een verdere volumegroei in de zakelijke dienstverlening door aantrekkende bedrijfsinvesteringen en meer bedrijvigheid’, valt te lezen in het rapport. Alleen in de zorgsector blijft de groei uit, wegens een steeds grotere focus op het drukken van de kosten. Die krimp zal volgens de bank nog doorzetten in 2016.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie