Geldshop doet wat banken laten: zzp'er krediet verschaffen
Intermediair Geldshop verschaft ook zzp'er krediet

Geldshop doet wat banken laten: zzp'er krediet verschaffen

Redactie Baaz

Geldshop betreedt de zakelijke markt met kredieten en financial lease voor zzp'ers en kleine ondernemingen.

Geldshop biedt nu ook zzp'ers leningen​​​

Geldshop, een onafhankelijke intermediair in consumptief krediet, bediende eerder al de consumentenmarkt. Sinds vandaag beweegt deze speler zich ook in het zakelijke segment. 

​Onderscheidend door krediet aan zzp'ers​​

De komst van een geldschieter is niet nieuw. Wat weer wel een novum is: Geldshop verstrekt ook consumptief krediet, bedrijfskrediet en financial lease aan zzp'ers en kleine bedrijven. Want juist die partijen hebben over het algemeen vaak moeite om financieringen te krijgen. Zelfs niet bij hun 'eigen' bank. Geldshop pikt dus op wat banken laten liggen.

​​Financial lease, consumptief of zakelijk

​Via Geldshop kunnen zzp'ers nu een consumptief krediet aanvragen dat ligt tussen de 2.500 en 75.000 euro. Maar zelfstandig ondernemers kunnen er ook aankloppen voor een financial leasecontract wanneer ze een voertuig voor hun bedrijf willen aanschaffen (mits dat voertuig niet zwaarder is dan 3.500 kilo). Ten slotte kunnen ondernemers ook een bedrijfskrediet tussen de 10.000 en 30.000 euro afsluiten voor zakelijke doeleinden.​​

​Banken doen moeilijk en zijn traag

​Madiha Leuven is directeur van Geldshop. Volgens hem is het een veel gehoorde klacht van zzp'ers: wie een lening bij zijn bank wil afsluiten, moet een lange adem en heel veel geduld hebben. Dit doordat bancaire processen vaak niet alleen complex, maar ook heel stroperig zijn. Geldshop heeft de ambitie om zelfstandig ondernemers beter en sneller te helpen dan hun eigen bank dat doet.

Net als een bank gaat Geldshop daarbij niet over één nacht ijs en wordt wel degelijk gecheckt of een lening verantwoord is. Het grote verschil zit hem in de snelheid. En in de onafhankelijkheid: ten opzichte van de grootbanken kan Geldshop competitieve voorstellen doen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie