Gebrek aan zelfdiscipline? Denk hier eens aan!
Focus! Rust! Eet! Dit is goed voor je zelfdiscipline...

Gebrek aan zelfdiscipline? Denk hier eens aan!

Redactie Baaz
Te weinig zelfdiscipline? Focus! Committeer! Rust! Prioriteer! Eet! Vijf musts voor een succesvolle ondernemer.

Vijf tips voor meer zelfdiscipline

Zelfdiscipline is een grote must wil je slagen met je onderneming. Er is simpelweg geen tijd en ruimte voor achterover leunen, zaken op de lange baan schuiven en afwachten. 

Zelfdiscipline op full force

Er zijn handvatten om de zelfdiscipline op full force te houden. Vink onderstaande boxen dagelijks af en je weet zeker dat het ondernemen een stuk gemakkelijker gaat. 

Committeer

Ten eerste: committeer je daadwerkelijk aan je plan, je zaak, je ambitie. Keep it in mind op momenten dat het even tegenzit. Geef niet op en denk aan je eerstvolgende doel! 

Focus

Ten tweede: vergeet niet te focussen. Laat je nimmer afleiden door wie of wat dan ook. Blijf recht op dat doel afgaan en luister niet (te veel) naar de mensen aan de zijlijn. Het gaat hier om jouw onderneming. 

Prioriteer

Ten derde: prioriteer. First things first. Wat moet er als eerste gebeuren en wat als tweede? Wat heeft net wat meer spoed? Maakt iedere dag een lijstje voordat je start met de belangrijkste taak op 1. 

Rust

Ten vierde: rust! We snappen dat een succesondernemer moeite heeft met het vinden van rustmomenten. Logisch, afschuiven op anderen is er niet bij en vaak gaan de zaken even voor. Probeer toch zo nu en dan te relaxen. Genoeg slaap, doe iets voor jezelf en even een kwartiertje naar buiten is ook geen ramp. 

Eet en drink

Ten vijfde: zorg dat je goed eet en drinkt. Ontbijt voor de start, overdrijf niet met koffie, neem genoeg vocht tot je en leg je werk even neer voor een voedzame lunch. Dat geeft je energie. Bij appelflauwte: eet een appel (of banaan, of mueslireep).
 
Genoeg zelfdiscipline, maar last van stress? Dan hebben we meer tips voor je.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie