Fondsmanager geeft misleidende informatie

Fenna Kiebert
Selwyn Duijvestijn, fondsmanager van Mountainshield Capital Fund en eigenaar van Roi Asset Management, zou meerdere malen onterechte en zelfs misleidende informatie op de televisie hebben verstrekt. Het gaat om de informatie die verteld is in het televisieprogramma Businessclass in 2016 en 2017. Van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kreeg hij hiervoor een last onder dwangsom opgelegd. Het Financieele Dagblad (FD) meldt dit op basis van een onderzoek.

Misleidende informatie

De AFM (Dutch Authority for the Financial Markets) bracht de informatie anoniem naar buiten. Volgens de AFM vertelde de fondsmanager over alle kansen en voordelen van een investering in de activiteiten van Mountainshield Capital Fund, zonder ook maar iets over de risico’s of nadelen te noemen. De AFM vindt dat hij hierover wel informatie had moeten geven en op een rijtje had moeten zetten wat een investering daadwerkelijk inhield, omdat verschillende consumenten nu op het verkeerde been zijn gezet. Daarnaast zou Duijvestijn misleidende informatie hebben verstrekt over de herkomst van de rendementen van het fonds. Hij meldde dat er een beeld gecreëerd zou zijn waarin de winst gekoppeld werd aan de handelsstrategie van zijn fonds, terwijl dat helemaal niet het geval was.

LEES OOK: Geld lenen als ZZP’er: de voorwaarden en mogelijkheden

'We letten goed op'

Selwyn Duijvestijn zelf zegt tegen het FD dat hij er ‘gewoon veel te enthousiast in is gegaan’. ‘Maar ik vind misleiding een zwaar woord, zo zie ik het zelf niet. Het hoort erbij als je onder toezicht staat. Wij letten nu heel goed op', laat hij verder weten.

Duijvestijn kreeg eerder al een aantal waarschuwingen. De toezichthouder legde hem hierna een last onder dwangsom op, voordat hij nogmaals dezelfde overtreding zou begaan. Omdat er tot nu toe geen nieuwe overtreding heeft plaatsgevonden, is periode van last nu opgeheven.

afbeelding van Fenna Kiebert
Door: FennaKiebert

FennaKiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFenna