Files Go: slimme filemanagement-app van Google

Peter Güldenpfennig
Google heeft Files Go officieel uitgebracht na een beta-periode. Met de app beheer je op een slimme manier bestanden op je smartphone.

De app werd officieel gelanceerd tijdens een event wat Google in India hield en waar ook Android Oreo (Go Edition) werd gepresenteerd. Files Go lijkt in eerste instantie een doodgewone app om bestanden mee te verplaatsen of te verwijderen. Dat kan ook, maar er steekt meer achter de app. Zo kun je hiermee ook bestanden uitwisselen tussen twee toestellen die in de nabijheid van elkaar zijn. Dit kost je geen data en gaat met een maximum snelheid van 125Mbps.

Ook aan security is gedacht. Wanneer je bestanden uitwisselt, draagt de app zorg voor WPA2-encryptie. Veilig bestanden uitwisselen is dus geen probleem.

Slim bestanden managen met Files Go

De meest interessante feature komt in de vorm van Google’s onderliggende AI-technologie. Deze zorgt ervoor dat je suggesties krijgt welke bestanden en apps je mogelijk kan verwijderen. Hoe vaker je Files Go gebruikt, hoe slimmer de suggesties worden en hoe schoner je je smartphone dus houdt.

Google’s Files Go is nu verkrijgbaar in de Play Store en is gratis.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter