Fiat 500 Spiaggina eert iconische voorganger

Bart Remmers
Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Jolly Spiaggina en die van de Fiat 500 hebben de creatieve teams van Garage Italia en Pininfarina een eerbetoon ontworpen op basis van de Fiat 500C.

Met een gelimiteerde oplage van 1.958 stuks is de nieuwe 'Spiaggina '58' meteen een cultobject dat het geheim van het succes van de Fiat 500 bevestigt: zijn kracht om te blijven groeien, dankzij de 30 speciale reeksen die elkaar de afgelopen 11 jaar hebben opgevolgd.

Volare

Dit is het eerste van het dubbele eerbetoon waarmee Fiat zowel de verjaardag van de iconische 500 als de 60e verjaardag van zijn eerste speciale reeks viert, de onvergetelijke 500 spiaggina uit 1958. Het tweede 'geschenk' voor deze speciale dubbele verjaardag is een video op de tonen van het lied 'Volare', de blijvend populaire Italiaanse klassieker die eveneens in 1958 werd uitgebracht. Met in de hoofdrol natuurlijk de nieuwe 500 Spiaggina '58.

Naast de gelimiteerde 500 Spiaggina '58 hebben Garage Italia en Pininfarina - twee Italiaanse topdesignbureaus - ter gelegenheid van de dubbele verjaardag de onweerstaanbare 'Spiaggina by Garage Italia'-showcar ontworpen. Een op basis van een Fiat 500C conceptmodel, met unieke, verfijnde kenmerken die de geest van die onvergetelijke jaren opnieuw interpreteren voor de wereld van vandaag.

Spiaggina '58

Het eerste eerbetoon van Fiat bij de dubbele verjaardag is de nieuwe speciale reeks Fiat 500 "Spiaggina '58", geproduceerd in een beperkte oplage van 1.958 stuks en alleen verkrijgbaar als cabrio. En zoals het een ster van het "Dolce Vita" betaamt, is de nieuwe speciale reeks uitgerust in uniek Volare Blue, met een beige softtop, en 16" lichtmetalen velgen in vintage design. Dit exclusieve kleurenschema krijgt nog meer flair dankzij beschermstrips met 500-logo, verchroomde buitenspiegelkappen, vintage logo's en het verchroomde "Spiaggina '58"-opschrift in sierlijk cursief schrift op de achterkant.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart