Familiebedrijf brengt Surinaamse smaken terug

Familiebedrijf brengt Surinaamse smaken terug

Redactie Baaz

Avi Nandan startte Mr. Badhu nog maar een jaar geleden en inmiddels liggen de kruidenpasta's van het bedrijf al in de schappen bij onder meer Jumbo - en daar is hij trots op. "We hebben zelfs mensen die nog nooit van de Surinaamse keuken hadden gehoord weten te overtuigen van ons product."

Vader en zoon

Het begon allemaal aan de keukentafel, waar Nandan met zijn vader het idee voor de kant-en-klare kruidenpasta’s bedacht. Ze wilden de Surinaamse keuken toegankelijk maken voor met name de generatie van nu. "Het aanbod in Surinaamse producten dat al in de supermarkt ligt vonden we karig en kwalitatief ondermaats. Ze deden de overheerlijke authentieke smaken uit de Surinaamse-Hindoestaanse keuken geen goed en bestaan voornamelijk uit zout en opvulmiddelen. Daar wilden we verandering in brengen."

Samen met zijn vader, die jarenlange ervaring heeft in de kruidenwereld, ging hij aan de slag in de keuken. Het was een periode van veel testen en proeven, tot ze tevreden waren over de smaak, geur en kwaliteit van hun kruidenpasta’s. Mr. Badhu was geboren: vernoemd naar de overgrootopa van Nandan, die zelf diverse kruidenmixen ontwikkelde.

Gezond en makkelijk

De mixen van Mr. Badhu zijn vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast zijn ze vegan, halal én glutenvrij. "Zo maken we de authentieke Surinaamse keuken voor iedereen toegankelijk, zonder dat het ten koste gaat van de gezondheid. Want koken met kant-en-klare pakjes hoeft niet ongezond te zijn."

Om hun producten aan de man te brengen, begonnen vader en zoon Nandan met tastings in supermarkten en deden ze diverse kleinschalige beurzen aan. En dat werkte: de kruidenmixen sloegen aan en webshop werd een serieuze bron van inkomsten. Zoon Nandan 'hosselde' daarnaast van de ene grote supermarkt naar de andere en wist de kruidenpasta’s binnen een jaar bij Jumbo in het assortiment te krijgen. Daarnaast is Mr. Badhu inmiddels op grote beurzen en evenementen te vinden, zoals de Libelle Zomerweek, de Huishoudbeurs, de Vakantiebeurs en diverse Pasar Malams.

Familiebedrijf

En vader en zoon Nandan blijven ondertussen nieuwe producten ontwikkelen in hun keuken. Naast kruidenpasta’s bestaat het assortiment van Mr. Badhu nu ook uit diverse kruidenmixen en een mix voor bara’s, de bekende Surinaamse snack.

Het bedrijf is inmiddels ook uitgebreid met nieuwe werknemers en kan een echt familiebedrijf worden genoemd. Niet alleen is Nandans vader supply chain manager, Nandans vrouw regelt alles op het gebied van e-commerce en zijn nicht gaat over alle operationele zaken. De enige werknemer die geen familielid is, is hun accountmanager. "Maar die zien we inmiddels ook als familie."

Over Mr.Badhu

Wij bij Mr. Badhu zijn de nieuwe generatie smaakmakers en zullen de Nederlandse kruiden- & specerijenmarkt gaan verrijken met onze heerlijke Surinaamse kant-en-klare kruidenpasta’s in de opties “mild” en “pittig”, onder ons eigen merk Badhu. Onze Surinaamse kruidenpasta’s zijn uniek en speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Door de unieke samenstelling van onze Surinaamse kruidenpasta’s is het toevoegen van extra ingrediënten zoals olie, uien, zout, masala en overige smaakversterkers niet nodig.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie