Exact voor E-commerce: real-time weborderinzicht

Exact voor E-commerce: real-time weborderinzicht

Redactie Baaz
‘B2B-bedrijven zijn vaak traditioneler van aard. Nu ze de voordelen van online zakendoen ontdekken, willen ze niets anders meer.’ Onmisbaar: de Exact stand op de Webwinkel Vakdagen 2019. Het mag geen verrassing heten, maar als aanbieder van legio aan oplossingen rondom online boekhouding en logistiek, komt Exact de webshopondernemer als geen ander tegemoet. Op locatie spraken wij Bram Streefkerk, Principal Product Marketing bij Exact, om te achterhalen wát de softwareleverancier kan betekenen voor de moderne digitale ondernemer.

LEES OOK: Exact voor Horeca: meer tijd voor de gast

Groothandel, omnichannel of retail: run je een webshop, dan biedt softwarepakket Exact Online voor Handel vele voordelen. ‘Succesvol ondernemen in de e-commerce rust op een efficiënte basis’, vertelt Bram. ‘Groei wordt mogelijk wanneer voorraadbeheer, financiële administratie en een samengaan daarvan zo automatisch en nauwkeurig mogelijk plaatsvindt. Onze software dient de menselijke fout uit te sluiten. Gebruikers moeten zonder omkijken een geheel leveringsproces kunnen doorlopen. Orders hoeven pas voor het eerst aangeraakt te worden bij het picken in een magazijn: informeren, selecteren, offreren, bestellen, factureren en het genereren van picklijsten vinden allemaal automatisch plaats, zonder tussenkomst van menselijk handelen. Leverbetrouwbaarheid betaalt zich veelvoudig uit, van kostenbesparing op klantcontact en magazijnwerk, tot tevreden terugkerende bezoekers en klanten.’

Het digitale magazijn

Ondernemen anno 2019 betekent meedraaien in een digitaliserende wereld. Een terugkerend thema binnen het Nederlandse midden- en kleinbedrijf is de kloof tussen technologische mogelijkheden en toepassing daarvan. De middelen zijn aanwezig, maar worden niet optimaal benut, wijst de MKB Barometer uit. Dit onderzoek is in 2018 onder 1779 MKB-respondenten afgenomen. 65% van de bevraagde handelsbedrijven vertelt klantenwerving als prioriteit te stellen. Daartegenover prioriteert slechts 7 procent het bijblijven met nieuwe technologieën; een doelstelling die grotendeels effectiever aansluit op slimmer, strategischer werken; eveneens een doelstelling waar Exact’s handelsmogelijkheden veelal onder vallen.

App Center

Prioriteren handelsbedrijven het streven naar een slimmere werkwijze, komen zij in aanraking met producten als Exact Online voor Handel, dan maken zij kennis met een ongeëvenaarde schaalbaarheid en flexibiliteit. De Exact App Center, het ecosysteem van Exact voor Handel, bevat vele standaard e-commercekoppelingen voor webshops, kassa’s en voorraadbeheeroplossingen, stuk voor stek snel inzetbaar. Noemenswaardig zijn vlot integreerbare aansluitingen op Magento (2), WooCommerce, Lightspeed en Cashr. Bestaande voorraad-, omzet-en marketingdata is hiermee direct bruik- en registreerbaar in Exact Online. De App Center staat bij het door Bram genoemde basisbelang centraal. Groeit een webshop binnen een maand van 10 orderverwerkingen naar 100, dan kan de overweldigende vermenigvuldiging leiden tot een prioriteitenstelling die rust op bijblijven, in plaats van doorgroeien. Vormen jouw softwaretools en administratie één geheel, dan is bespaarde verwerkingstijd te allen tijden besteedbaar aan slim, strategisch en vruchtbaar werk.

Het basispakket (€ 189,- per maand) van Exact Online voor Handel biedt logistiekoptimalisatie middels voorraadbeheer, geautomatiseerde verkoopverwerking, offerteopstelling en gratis boekhouden en CRM. Geavanceerd (€ 295,- per maand) stelt je in staat om de voorraden van meerdere magazijnen in één pakket te beheren, en order pick-uplocaties te variëren. Premium (€ 409,-) verwerkt voorraad- en verkoopanalysen tot verkoopprognoses en tijdig bepaalde materiaalbehoeften, uitermate geschikt voor verkopers van complexe productsamenstellingen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie