Exact voor Horeca: meer tijd voor de gast

Exact voor Horeca: meer tijd voor de gast

Geert van der Klugt
‘De horecaondernemer is zijn bedrijf niet begonnen om administratie te doen, dus nemen wij dat uit handen’, vertelt Bram Streefkerk, Principal Product Marketing bij Exact. De softwaremarktleider koppelde onlangs Cashr, hét online kassasysteem voor (kleine) horecaondernemers, aan Exact Online. Handmatige administratieverwerking van kassaverkopen is hiermee verleden tijd.

LEES OOK: Groeiend aantal studenten opgeleid met Exact Online

De MKB Barometer, een onderzoek naar de rol van zakelijke software in het Nederlandse MKB, wijst uit dat papieren administraties de wereld nog niet uit zijn.Méérdandehelftvandebevraagde ondernemers papieren gegevensaan bij de accountant. Horecaondernemers, een aanzienlijk deel van het MKB zijnde, zijn op deze statistiek geen uitzondering. Als uitbreiding op Exact Online, bespaart kassaoplossing Cashr deze ondernemers handmatig werk en biedt het gedetailleerd inzicht in omzet en marges.

Middels een actuele administratie wordt zowel omzet- als inkomstenbelastingaangifte simpeleren nauwkeuriger, waarmee kleinbedrijven eveneens meer mogelijkheid krijgen om de administratie zélf tevoeren.Vindt er een wettelijke wijziging plaats, bijvoorbeeld de recente vermindering van het lage btw-tarief, dan weerspiegelt de software dit met enkele klikken. Cashr gaat echter verder dan financiën.

Seizoensgebonden

Ontwikkeld door Reeleezee, de softwareleverancier die Exact in 2017 overnam, is Cashr ontworpen voor dagelijks gebruik door bedienend personeel. Het programma draait op tablets en smartphones, waarmee zaken als het opnemen en afrekenen van bestellingen, het in- en uitklokken van shifts en het bijhouden van klantenbezetting handzaam verricht kunnen worden. Bram vervolgt: ‘De administratie gaat volledig automatisch. Uitzonderlijk is de licentieflexibiliteit: heeft een horecagelegenheid het enorm druk, dan is het aantal kassa-abonnementen direct uit te breiden. Dat werkt twee kanten op: bij een seizoensluiting is het aantal abonnementen evengoed tijdelijk te verminderen.’

Werk en onderneem je in de horeca, dan is een juiste registratiebasis van enorm belang. Administratie is voor velen verre van een favoriete bezigheid. Voor elk uur administratief werk, lever je een uur in op dat wat jij het liefst doet: ondernemen. Creëer ruimte voor het uitoefenen van talenten – werk slimmer, niet harder.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert