Exact neemt SRXP over, versoepelt declaratie

Geert van der Klugt
Exact neemt SRXP, marketleider in cloudsoftware voor het declaratieproces, over. De stap stelt Exact in staat om declaratie-processen en –rapportages in zowel Exact Online als Exact Globe te versoepelen: een welkome toevoeging aan de softwarepakketten.
Phill Robinson, CEO van Exact: ‘Binnen het mkb ligt steeds meer focus op het onder controle houden van de uitgaven. Dankzij de overname van SRXP bieden we het mkb en accountants nu ook expense management op een volledig geautomatiseerd manier. Dat is efficiënt en prettig voor zowel medewerkers als werkgevers. Als het declaratieproces soepel verloopt heeft dat een positief effect op de tevredenheid van werknemers en wordt er een significante kostenbesparing behaald.’

Declaratiebeheer is een uitdaging. Alhoewel een veelvoorkomende transactie tussen werkgever en medewerker, zijn bedrijven met een volledig geautomatiseerd proces zeldzaam.

Digitalisatie.

Declaratie

Vreemd, menen wij, aangezien software als SRXP de tijd die besteed wordt aan onkostendeclaraties met 75 procent kan verminderen.

In combinatie met de recente acquisitie van ProQuro, de software waarmee inkoopprocessen volledig te beheren, controleren en automatiseren werden, beschikt Exact nu over een volledige oplossing voor kostenbeheer. SRXP rust op de cloud, waardoor ook deze toevoeging wijdverspreid beschikbaar en toepasbaar zal zijn.   

Phil Robinson: ‘Na de recente overname van ProQuro bieden we al geautomatiseerde ondersteuning voor het purchase-to-pay-traject. De inclusie van SRXP is een geweldige stap voor Exact en voor onze klanten.’

Een overlappende klantenbasis tussen SRXP en exact speelde in de overname een grote rol. SRXP, als expense management-oplossing zijnde, vulde de pakketten van Exact veelal goed aan. Exact zal de komende maanden werken aan een nog betere integratie van SRXP in het huidige productportfolio.

Pieter Verbruggen van SRXP: ‘Door de krachten te bundelen met Exact kunnen we onze sterke groei nog verder versnellen. We krijgen ondersteuning van een brede groep collega’s met veel expertise op het gebied van technologie, sales, support en marketing. De combinatie van een eigen label met een geïntegreerd aanbod binnen de oplossingen van Exact betekent dat we straks met onze technologie de business ondersteunen: van accountant tot kleinbedrijf, middenbedrijf en grootbedrijf en daar zijn we waanzinnig trots op.’
afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert