Exact geeft terug: ga jij de uitdaging aan?

Vier experts, vier ondernemingen en negen maanden voor één gezamenlijk doel: Exact introduceert met De Uitdaging een hulpmiddel voor het verwezenlijken van vrijwel iedere bedrijfsambitie, vóór ieder bedrijf. Meer nieuwe klanten, hogere marges, betere propositie, verbetering van processen of meer grip op de financiën: een viertal alledaagse bedrijven gaat van januari tot oktober 2019, met behulp van een expertiserijk team, dé uitdaging aan.

UPDATE: de deelnemers zijn bekend. Via De Uitdaging volg je binnenkort het proces van de vier ondernemingen; groei met hen mee! Anfors Imperial, Systac BV, blndr en meubelmakerij De Zwaan -- gefeliciteerd. Kennismaken met de experts en ondernemingen? Houd Baaz.nl in de gaten: hun verhalen, onthult op de afgelopen kick-off, lees je binnenkort.

De uitdaging

Bedrijven konden zich tot en met 31 december 2018 inschrijven. De vier aan de hand daarvan geselecteerde ondernemingen zijn ondertussen bekend gemaakt. Zij starten binnenkort een negen maanden durend traject, waarin zij een bedrijfsmatige, persoonlijke uitdaging aangaan. Met trots en interesse zullen wij op de voet volgen hoe dit viertal - middels persoonlijke begeleiding van Exact, YES!Delft én periodieke bijeenkomsten – onvermijdbare problemen en uitdagingen aanpakt en oplost, met het uiteindelijke doel om als bedrijf te groeien. Baaz zal het viertal ondernemers op de voet volgen: verwacht een volledig inzicht in de reis, en ontwikkel mee.

De experts

Het vakgebied waaronder de uitdaging van de onderneming valt, bepaalt welke expert persoonlijke begeleiding biedt gedurende het traject. Om te achterhalen welke expertise en ervaring achter deze experts schuilt, spraken wij het Huib van der Harst, Manager Marketing & Communication bij Exact. ‘Het team bestaat uit ondernemer Floris Venneman en oprichter van Grey Valley; Koen de Jong van De Jong Accountants en Adviseurs, winnaar van de Cloud Accountant award 2017/2018; Mark Appel, Marketing Director bij Exact en Elvan Kose, Senior Business Consultant bij Exact.

Iedere expert een specialisme; iedere deelnemer één expert. Floris Venneman deelt zijn ondernemers ervaring en expertise. Zoekt een bedrijf een effectievere werving van klanten, dan schiet Mark Appel te hulp. Koen de Jong help met financieel advies om beter te sturen op cijfers. Daarbij kunnen de ondernemers ook gebruik maken van een gratis adminstratiescan ter waarde van van 2.000 euro. Afhankelijk van hun ambitie bekijkt Elvan Kose welke bedrijfsprocessen er verbeterd kunnen worden en aan de hand daarvan stelt ze een aantal relevante Exactsoftwareoplossingen voor waarvan de ondernemer een jaar lang gratis gebruik van kan maken, zoals een voorraad en ordermanagementoplossing voor handelsbedrijven.’ Niet toevallig is het gevarieerde specialisme tussen ieder teamlid: vrijwel iedere zakelijke hulpvraag kan op deze wijze getackeld worden. ‘Door aanvullend op de persoonlijke begeleiding bijeen te komen, vult ieder elkaar aan.’

Grondbeginselen

En waarom? Wat heeft Exact te winnen bij het opzetten van een gratieproject – een maandenlang durend gratieproject, welteverstaan? 'De groei van de Nederlandse economie is grotendeels te danken aan het MKB. Ook Exact begon klein – in 1984, met een handvol werknemers. Via de aanstaande deelnemers krijgen we de kans om die periode opnieuw te beleven.’ Daarnaast leeft er, zo vertelt Huib, een bepaalde noodzaak. ‘De productiviteitsgroei in het Nederlandse bedrijfsleven loopt terug, blijkt uit cijfers van onder andere het CPB, terwijl er met digitalisering nog heel veel kansen zijn voor groei. Uit onze ervaring met MKB’ers blijkt dat een kleine stap in de juiste richting enorm veel kan betekenen. Daar willen wij aan bijdragen; onder andere met het project.’

Wat krijgen de deelnemers?

  • Mediaexpositie, onder andere door Baaz. Wij volgen de deelnemers op de voet, om hun ervaring te vertolken naar praktisch, bruikbaar inzicht.
  • Persoonlijk advies over hun uitdaging
  • Gratis Exact software naar keuze en hulp bij de implementatie daarvan
  • Brainstormsessies en trainingen over innovatie, marketing en sales
  • Een persoonlijk aansluitende expert
  • Gratis administratiescan door de Jong Accountants en Adviseurs ter waarde van € 2.000,-
  • ‘Discovery day’ door YES!Delft, waarbij de waardepropositie van het bedrijf wordt versterkt, met behulp van business model core concept & value proposition design
afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert