EVBox maakt Amsterdam klaar voor uitstootvrije zones met nieuwe EVBox Troniq Modular-snelladers

EVBox maakt Amsterdam klaar voor uitstootvrije zones met nieuwe EVBox Troniq Modular-snelladers

Redactie Baaz
EVBox, een toonaangevende fabrikant en wereldwijde leverancier van laadoplossingen, en de gemeente Amsterdam breidden de snellaadinfrastructuur in de omgeving van de Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA uit met het oog op de uitstootvrije plannen voor 2030. De twee EVBox Troniq Modular-snelladers zijn in werking getreden op 11 januari 2023 en zijn nu publiekelijk beschikbaar. Elk van deze snelladers kan tot 120 kW aan vermogen leveren en twee elektrische auto’s tegelijk laden. Daarnaast kunnen grotere voertuigen, die niet in de reguliere parkeervakken passen, aan de andere kant van de snellaadlocatie fileparkeren. De locatie ligt dicht bij de grens van de huidige milieuzone en de toekomstige grens van de uitstootvrije zone voor bestelauto's en vrachtwagens, die in 2025 wordt ingevoerd. Dit project versnelt de elektrificatie van lichte en zware voertuigen en maakt de uitstootvrije bevoorrading van de stad mogelijk.

Scherpere uitstootdoelstellingen in gemeente Amsterdam

Amsterdam is een snelgroeiende stad en een toevluchtsoord voor veel internationale bedrijven. Gemeente Amsterdam wil die groei verder verduurzamen, in lijn met de Nederlandse en Europese klimaatdoelen. Net zoals er in zo'n 40 andere Nederlandse steden een uitstootvrije zone wordt ingevoerd, scherpt Amsterdam per ingang van 2025 de milieuzone voor stadslogistiek verder aan. Dit beleid vergroot de behoefte aan laadinfrastructuur, met name voor elektrische bussen, taxi’s en ‘last mile’ logistiek. Gemeente Amsterdam streeft tegen 2030 naar een volledig uitstootvrije stad met schonere lucht en minder lawaai.

"Wij werken graag samen met gemeente Amsterdam om de stad schoner te maken en positief bij te dragen aan hun ambities voor 2030. We zijn erg trots om de EVBox Troniq Modular in dit bruisende gebied in Amsterdam, onze thuisbasis, te zien staan. Als bedrijf uit Amsterdam, het hart van elektrische mobiliteit, hopen we zo een voorbeeld te kunnen stellen voor andere steden in Europa en de rest van de wereld." - Daniël Geerts (VP Commercial Support van EVBox)  

Lees ook: EVBox vraagt aandacht voor LGBTQIA+-gemeenschap met kleurrijke laadpalen in Amsterdam

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie