EVBox vraagt aandacht voor LGBTQIA+-gemeenschap met kleurrijke laadpalen in Amsterdam

EVBox vraagt aandacht voor LGBTQIA+-gemeenschap met kleurrijke laadpalen in Amsterdam

Redactie Baaz

EVBox matcht de opbrengst en verdubbelt daarmee de donatie. Het initiatief is een samenwerking tussen laadpaalfabrikant EVBox en energiebedrijf Vattenfall.

Sinds 2018 bestickert EVBox de publieke laadpalen in Amsterdam met regenboogkleuren om tijdens PRIDE aandacht te vragen voor de LGTBQIA+-gemeenschap. Dit jaar werkt de laadpaalfabrikant wederom samen met Vattenfall om LGBTQIA+-belangenorganisatie COC Nederland te steunen. In de afgelopen vijf jaar heeft dit initiatief ruim €15.000 aan donaties opgehaald.

Tijdens PRIDE (van 30 juli t/m 7 augustus 2022) krijgen 130 publieke laadpalen in Amsterdam een makeover met kleurrijke stickers en worden alle opbrengsten van laadsessies op deze laadpalen gedoneerd aan het COC. EVBox matcht de opbrengst en verdubbelt de donatie. 

“My Gender, my Pride”

Het thema van Pride Amsterdam in 2022 is “My Gender, My Pride”. Het doel van Pride Amsterdam is dat iedereen vrij is zichzelf te zijn zonder een opgelegde norm van buitenaf. Zij pleiten voor alle genders en eenieders zelfbeschikkingsrecht.

Tijdens PRIDE geven de laadpalen in Amsterdam niet alleen stroom, maar ook informatie over genders

De kleurrijke stickers op de Amsterdamse laadpalen hebben ook een QR-code waarmee men enkele video’s kan bekijken en kan leren van de persoonlijke verhalen vanuit de LGTBQIA+-gemeenschap. Hiervoor werden werknemers van EVBox en Vattenfall én leden van het COC geïnterviewd op het kantoor van EVBox.

Leer meer over PRIDE, hoor persoonlijke verhalen vanuit de LGBTQIA+-gemeenschap en het COC

Ontdek alles over PRIDE, het initiatief en genders op evbox.com/pride-2022.

Bekijk hieronder een aantal interviews met persoonlijke verhalen:

EVBox is ervan overtuigd dat bedrijven de verantwoordelijkheid hebben om mensen met verschillende achtergronden een platform te bieden, zodat er een verbonden en open cultuur kan bestaan. EVBox staat achter de LGBTQIA+-gemeenschap en blijft hulp bieden aan zijn LGBTQIA+-werknemers. Lees verder.

Hoe het laden van elektrische auto’s het COC heeft geholpen in de afgelopen vijf jaar

EVBox’s PRIDE-initiatief begon vijf jaar geleden. Het bedrijf en zijn partners (zoals Vattenfall) hebben tot dusver €15.000 gedoneerd. Hieronder enkele manieren waarop het COC de donaties van voorgaande jaren heeft gebruikt:

  • Ze ondersteunden Gender & Sexuality Alliances (GSA’s) in scholen door heel Nederland. GSA’s zijn groepen studenten, zowel LBGTQIA+’ers als “bondgenoten”, die een veilige omgeving willen creëren, aandacht willen vragen met verscheidene campagnes (zoals ‘Purple Friday’), en beleidsveranderingen willen doorvoeren. Het aantal GSA’s op scholen is de laatste jaren enorm toegenomen: meer dan 80% van de Nederlandse scholen heeft een GSA. Onderzoek wijst ook uit dat studenten zich veiliger en meer thuis voelen op scholen met een GSA.
  • Ze boden hulp aan kleinschalige initiatieven in Nederland via hun ‘Bob Angelo Fund’. Dit fonds is voor kleine lokale initiatieven georganiseerd door en voor de gemeenschap. Initiatieven die anders niet altijd gesponsord zouden worden. Zo vonden er verschillende activiteiten plaats in de afgelopen jaren, waaronder een diner voor oudere LBTQIA+’ers, een filmavond en paneldiscussie voor bi-culturele LBTQIA+’ers, en een besloten zwemsessie voor transgenders. 
  • Ze organiseren maandelijkse Cocktail-meetings. Deze meetings zijn bedoeld voor asielzoekers en vluchtelingen binnen de LBTQIA+-gemeenschap. Voor immigranten kan het soms lastig zijn een sociaal netwerk op te bouwen en om zich veilig en gerespecteerd te voelen. Tijdens ‘Cocktail’ worden individuen aangemoedigd om zichzelf te zijn, zich open te stellen en nieuwe vrienden te maken binnen een veilige omgeving.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie