Europese Verkiezingen: waarom zou je stemmen?

Europese Verkiezingen: waarom zou je stemmen?

Redactie Baaz
De Europese verkiezingen komen eraan! Donderdag gaan we met z'n allen naar de stembus om onze 'democratische plicht' te doen. Maar waarom zou je stemmen?

Brexit

De Brexit heeft aangetoond dat het menens is in Europa. Steeds meer landen worden kritischer op de politiek die de Europese Unie tot uitvoering brengt en hebben volksvertegenwoordigers die het land liever uit de Europese Unie zien gaan. Alle stemmen tellen daarom, en zijn essentieel voor de toekomst van Europa.

Eurocritische partijen

De kritiek komt uit de Eurocritische partijen. In Nederland zijn het onder meer FvD, PVV en SP die geen hoge pet op hebben van de Europese Unie. En zij zijn niet de enige: een groeiend aantal partijen leveren kritiek op Europa. Er zit een grote kans in dat FvD één van de grootste zo niet de grootste partij wordt bij de Europese verkiezingen. Ben je voor Europa? Dan is het zeker verstandig te gaan stemmen.

Duurzaamheid

Het mag dan wel een belangrijk onderwerp zijn in Nederland, maar binnen Europa is het minstens zo belangrijk. Het algemene beleid in duurzaamheid wordt namelijk eveneens door Brussel opgelegd. Nieuwe regels vanuit de Europese Unie kunnen grote gevolgen hebben voor de toekomst van je bedrijf.

LEES OOK: Europese Verkiezingen 2019: debat tussen Baudet en Rutte

Baas Europese Commissie

In navolging van de Europese verkiezingen volgt de stemming voor de leider van de Europese Commissie. Hij of zij staat aan de voorkant van de Europese Unie en is dan ook het gezicht voor het beleid. Jouw stem maakt onderdeel uit van de keuze voor deze leider.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie