Europese Verkiezingen 2019: debat tussen Baudet en Rutte

Jordi Smit
Nu de Europese Unie in een aantal landen verder onder druk gaat staan, is het meer dan interessant wat de Europese Verkiezingen 2019 zullen gaan uitwijzen in ons eigen land. Sinds deze weken zijn de verkiezingen ook in Nederland 'big topic' geworden, dankzij Mark Rutte en Thierry Baudet. Groot discussiepunt: moet Nederland in Europa blijven of uit Europa gaan?

Aanloop Europese Verkiezingen 2019

De Europese Verkiezingen 2019 zijn al volgende week, maar in het land lijkt het een ondergeschoven kindje te zijn. Hoog tijd dat daar verandering in kwam, vond Mark Rutte. De Minister-President opende publiekelijk de aanval tegen zijn grootste concurrent, Thierry Baudet. De politicus van Forum voor Democratie heeft veel kritiek op Europa en houdt de mogelijkheid tot uittreding uit Europa, de zogenaamde Nexit, open.

Campagnebijeenkomst in Barendrecht

Uittreding is volgens vele expert funest voor de Nederlandse en Europese handel. Rutte vond het daarom hoog tijd in aanloop naar de Europese Verkiezingen 2019 de aanval te zoeken op Baudet. De leider van FvD is volgens Rutte ‘een gevaar’ voor de samenleving, zei hij dinsdagavond tijdens een campagnebijeenkomst in Barendrecht. 'Het is ergens op een zolderkamer bedacht. Bij flakkerend kaarslicht, met een ganzenveer geschreven. Nederland heeft niets aan een zolderkamergeleerde die daar zit te fröbelen hoe de ideale wereld in elkaar zit.'

LEES OOK: De blauwe Brexit waarschuwt organisaties

Debat Rutte en Baudet

Daarop nodigde Rutte Baudet uit voor een debat op televisie, dat nog voor de Europese verkiezingen van volgende week zou moeten plaatsvinden. 'Omdat zijn onzinnige beweringen bestreden moeten worden’, stelde hij. Baudet besloot de uitnodiging aan te nemen. Wanneer het debat moet plaatsvinden, is echter nog niet bekend.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi