EOS Amsterdam deelnemer eerste wereldwijde professionele blockchainplatform

EOS Amsterdam deelnemer eerste wereldwijde professionele blockchainplatform

Redactie Baaz
EOS Amsterdam is verkozen tot een van de partijen die mee mogen doen aan het eerste professionele blockchainplatform onder de naam EOS. Dit platform is onlangs opgericht door diverse blockchaininvesteerders. Het doel: het bouwen van een wereldomvattend blockchainbesturingssysteem van de nieuwe generatie.

EOS Amsterdam is uit meer dan 170 kandidaten verkozen en behoort nu tot de laatste dertig partijen die daadwerkelijk aan de slag zijn. Er staan op dit moment slechts twee Europese partijen op deze shortlist.

Maximaal dertig blockchainproducenten

Bij de oprichting van EOS door het bedrijf Block One (eos.io) zijn in de ICO (Initial Coin Offering) een miljard tokens uitgegeven, die als betaaleenheid dienen voor bandbreedte en rekenkracht binnen de EOS-blockchainomgeving. Block One gaat de 4 miljard dollar opbrengst van de ICO gebruiken om de open source-software verder te ontwikkelen en nieuwe applicaties te bouwen. Ook gaat EOS een durfkapitaalfonds vullen dat samenwerkt met andere fondsen voor het investeren in specifiek voor EOS ontwikkelde applicaties.

De kandidaten voor de blockchainproductie zijn door de eigenaren van de tokens gekozen. Zij stemmen al naar gewicht van hun investering mee tot op maximaal dertig blockchainproducenten. 

Erkend door belangrijkste investeerders

EOS Amsterdam is een initiatief van Boy Maas, Rhett Oudkerk Pool en Jetse Sprey. Zij hebben zich voor de blockchainverwerking gekandideerd vanuit Amsterdam met een brede expertise in jurisdictie, security en ondernemersgeest. Daarnaast beschikt het team over veel softwareontwikkelingskennis. Er is een grote hoeveelheid werk gestoken in het ontwikkelen, testen en configureren van het blockchainproject, dat draait in de Google Cloud. 

'We hebben dag en nacht gewerkt aan een zo professioneel mogelijk aanbod. Om nu te merken dat dit is erkend door de belangrijkste investeerders, is natuurlijk prachtig. En dan te bedenken dat het vanaf nu alleen maar mooier wordt. We hebben een rotsvast vertrouwen in het platform en kijken ernaar uit om hierin te participeren', zegt Rhett Oudkerk Poll, CEO van EOS Amsterdam.

Het EOS-blockchainbesturingssysteem biedt gratis verwerking van applicaties met een gegarandeerde verwerkingstijd. En dat op 21 plekken tegelijkertijd. Daarnaast zijn er op dit moment continu dertig betaalde plekken stand-by om workload over te nemen als het nodig is. EOS is het eerste platform waarop professionele applicaties kunnen draaien zonder ‘last’ te hebben van een dure verwerkingskosten, veiligheidsrisico’s en performance-problemen. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie