Eerste bewoners in Startup Village

Eerste bewoners in Startup Village

Redactie Baaz

Startup Village, een initiatief van Amsterdam Science Park, ACE Venture lab en UvA Holding, is officieel van start met de vestiging van de eerste hightech startups.

Onder andere Metrica Sports, Aiir Innovations en Delph BI vestigden zich de afgelopen maand in hun Startup Village-studio op het park. De eerste bouwfase is hiermee afgerond. 

In de komende maanden breidt Startup Village verder uit naar een compleet dorp voorzien van diverse labs, eventruimtes, een community space en voor de snel groeiende bedrijven een aantal scale-upruimtes. ACE Venture Lab biedt coaching en Amsterdam Science Park de faciliteiten en het netwerk. Samen helpen zij jonge ondernemers hun wetenschappelijk onderbouwde ideeën te ontwikkelen tot commerciële producten.

Uitbreiding

Het fundament van het ondernemersdorp staat met de intrek van de eerste startende bedrijven. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de uitbreiding in volle gang: binnenkort openen de deuren van de eerste co-working space en naar verwachting zijn er in het voorjaar van 2017 25 jonge bedrijven, 150 bewoners, diverse LABS en een eventlocatie gevestigd. 

'Startup Village is meer dan een plek voor ondernemers, het is ook een incubator en vooral een laboratorium voor vernieuwende concepten op allerlei gebieden: van kunstmatige intelligentie tot green chemistry en van physics tot biodiversititeit. De containerdaken hebben zelfs de potentie om er een lab van te maken, bijvoorbeeld voor real time metingen en experimenten in samenwerking met de Amsterdam Green Campus. Er zijn in Amsterdam natuurlijk genoeg startuphuizen, maar nergens zijn ze zo sterk verbonden aan de universiteit en de wetenschap,' aldus Erik Boer, directeur van mede-initiatiefnemer ACE Venture Lab.

Design Startup Village

In Startup Village kunnen de kersverse ondernemers tegen een schappelijke huurprijs ruimtes van 5x12 of 5x6 meter geheel naar eigen smaak inrichten. Bovendien biedt ACE Venture Lab als huurbaas samen met Amsterdam Science Park een burennetwerk van ondernemers: van mede-starters tot grote multinationals. Voor degene die een meer kant-en-klare werkplek zoekt: op dit moment ontwerpen een aantal afgestudeerden van designacademie Artemis de inrichting van enkele innovatie-LABS. 

Eerste bewoners

Metrica Sports, Aiir Innovations en Delph BI waren de eerste die in hun studio’s trokken. De gemeenschappelijke deler van deze beginnende entrepreneurs is hun wetenschappelijke danwel hightech basis. Zo ontwerpt Metrica Sports een tool waarmee voetbalwedstrijden digitaal worden geanalyseerd, de zogenaamde Footmapp, Aiir Innovations ontwikkelt software waarmee luchtvaart engineers op snelle en efficiënte wijze het turbine-inspectieproces kunnen uitvoeren en Delph BI voorziet bedrijven van data-driven business intelligence. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie