Een herenjas voor ieder seizoen

Een herenjas voor ieder seizoen

Redactie Baaz

Heren, hoeveel jassen hebben jullie in huis? Zijn het er twee, eentje voor de zomer en eentje voor de winter? Of heb je een wat grotere variatie aan de kapstok hangen? Het kan met ons bijzondere klimaat best wel eens lastig zijn om te bepalen welke jas je nu het best aan kunt trekken als je ’s morgens van huis gaat. Met alleen een winterjas en een zomerjas kom je er eigenlijk niet, zeker als je winterjas erg dik en warm, en je zomerjas juist erg dun en luchtig is. Gelukkig zijn er ook allerlei tussenoplossingen te koop.

Een leren jas past bij bijna ieder seizoen

Stel je zou maar één jas in huis mogen halen, voor welk soort zou je dan gaan? Het is duidelijk dat een leren jas heren in dat geval goed zal bevallen. Het is ook een beetje een klassieker onder de herenjassen, het bekende leren jasje. Stoer, maar toch verzorgd, altijd trendy en tijdloos en ook prima geschikt voor alle leeftijden. Natuurlijk zijn er variaties, jongeren kiezen eerder een wat korter, stoerder model of juist een trendy, langer exemplaar. En ben je wat ouder, dan kies je misschien eerder voor een wat tijdlozere look, een leren jas die overal bij past en ook netjes gekleed is. Maar de leren jas, die valt bij bijna iedereen in de smaak.

Dat komt goed uit, want dit is ook echt een jas die op heel veel Hollandse dagen gedragen kan worden. In de winter kun je hem, tot het echt streng vriest, lang blijven dragen, eventueel gecombineerd met sjaal, muts en handschoenen als het wat frisser wordt. Maar ook in de herfst en de lente is het een prima jas. Je doet hem dicht als het waait of wat kouder is, en laat hem open hangen op de wat warmere dagen. Op echt warme dagen is hij een wat minder groot succes, maar met een beetje geluk hoef je dan ook helemaal geen jas aan.

De bodywarmer is terug van weggeweest

Een andere jas, als je het die naam mag geven, die goed van pas komt, is de bodywarmer. Hoewel een bodywarmer heren niet allemaal aanspreekt, of hen misschien doet denken aan heel wat jaren geleden, is deze echt helemaal terug van weggeweest. En praktisch bovendien! Niet als het regent, dan worden je armen nat, maar wel op van die dagen waarop het net iets te fris is om geen jas te dragen. Op momenten waarop je buiten fysiek aan de slag gaat, maar graag wel je lijf een beetje warm wilt houden. Perfect op van die typische ‘tussendagen’, waarop een jas te warm kan zijn, maar geen jas weer net te fris.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie