Welke kleding draag je op kantoor? 4 tips

Welke kleding draag je op kantoor? 4 tips

Redactie Baaz

Pakweg twintig jaar geleden was het overduidelijk hoe je je moest kleden op kantoor. Mannen kwamen standaard in pak. Dat was de normaalste zaak van de wereld. Inmiddels zijn de kledingvoorschriften toch wel veranderd. Zo zien we dat lang niet alle mannen meer een pak dragen. Tegenwoordig is de sfeer veel informeler en worden heel veel verschillende outfits gedoogd. Dat neemt echter niet weg dat het nog altijd belangrijk is om je goed en professioneel te kleden. Maar waar moet je dan aan denken? Hoe straal je professionaliteit uit én geniet je van comfort passend bij jouw functie? Hieronder volgen vier tips om je hierbij te helpen.

1. Kies voor kwaliteitskleding 

Ten eerste is het belangrijk om op de kwaliteit van je kleding te letten. Zeker voor werk is het belangrijk dat de outfit goed zit en lang meegaat. Let daarom zeker op de winkel waar je je werkoutfit koopt. Kies bij voorkeur voor kwaliteitswinkels zoals Schulte Herenmode. Hier vind je enkel kledingstukken van de hoogste kwaliteit. Dat zit niet alleen lekkerder, maar oogt ook mooier en professioneler. Bovendien gaat de kleding ook veel langer mee. Dat betekent dat je maar één keer goed hoeft te investeren in een aantal werkoutfits en dat je dan voor jaren klaar bent.  

2. Let op de kleding van anderen 

Ga je voor het eerst aan de slag op een nieuw kantoor en vraag je jezelf af welke kledingvoorschriften hier gelden? Let dan tijdens de eerste gesprekken goed op wat anderen dragen. Hoe zou je hun stijl omschrijven? Kom je er echt niet uit? Schroom je dan ook niet om dit bij je nieuwe werkgever te vragen. Dit is helemaal niet gek om te doen en zorgt er in elk geval voor dat je de eerste dag goed verzorgd op het werk verschijnt en niet al direct uit de toon valt. 

3. Maak het niet té casual 

Door de jaren heen zijn de outfits op kantoor steeds informeler geworden. Toch is het wel belangrijk dat het niet té casual wordt. Je moet nog altijd wel enige vorm van professionaliteit uitstralen. Dit betekent niet direct dat je in 3-delig pak hoeft. Een nette Corduroy broek heren en een overhemd oogt al een stuk professioneler, maar biedt wel veel meer comfort en oogt losser dan een 3-delig pak. Je kunt het geheel eventueel nog iets speelser maken door er witte sneakers onder te dragen. 

4. Houd ook rekening met de persoonlijke verzorging 

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat je moet dragen, maar ook om je persoonlijke verzorging op peil te houden. Houd je handen schoon, verzorg je baard en je haar, knip je nagels en reinig de randen en zorg ervoor dat je altijd heerlijk fris ruikt. Fris ruiken betekent overigens niet dat je een enorme hoeveelheid parfum gebruikt. Parfum is lekker, maar zeker niet te veel. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie