Een goed begin… Zo start je de dag!
Vijfmaal een piekfijne start van de dag

Een goed begin… Zo start je de dag!

Redactie Baaz
Een volle dag vol belangrijke beslissingen voor de boeg? Lijf en hoofd fris en bomvol energie. Dan is een goed ontbijt een slim begin. Maar we hebben meer tips voor een superstart.

Start van de dag bomvol energie

Je kent het gevoel. De wekker gaat, het is nog donker buiten en je voelt je nog vermoeider dan de avond ervoor. En dat terwijl je zo'n belangrijke dag voor de boeg hebt. Businessmeetings, een afspraak met je belangrijkste klant of gewoon een overvolle agenda.
 
Kortom: hoe verhoog je de kans om zo fris en energievol mogelijk aan je dag te beginnen? We hebben vijf eenvoudige doch uiterst noodzakelijke tips op een rij gezet. 

Slaap routineus

Probeer iedere dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Liefst geen alcohol, koffie of een volle maag, en op tijd je bedstee in. Voor het ochtendritueel geldt hetzelfde: de wekker steeds weer op hetzelfde moment af laten gaan. Je lijf en hersenen hebben ook 's nachts en in de ochtendgloren behoefte aan structuur. 

Plan je dag

Probeer de planning zoveel mogelijk compleet te hebben voor de komende dag. Het geeft innerlijke rust en helpt bij een goede nachtrust en opgeruimde start. Natuurlijk komen er de komende dag allerlei onvoorziene zaken op je pad, maar die basis staat. 

Beweeg

Een open deur, maar daarom niet minder belangrijk: beweeg. Al is het maar voor vijf minuten op de dag. Sporten is gezond, zorgt voor een berg aan energie en het maakt je hoofd leeg voor nieuwe geniale invallen. 

Koude douche als start

Een ijskoude douche wanneer je net uit je warme bed stapt is alles behalve een appetijtelijk vooruitzicht. Toch is het een aanrader. Het koude water geeft je een stoot adrenaline en je spieren en hersenen zijn veel sneller wakker dan met behulp van een sloot zwarte koffie. Probeer het maar eens! 

En dan dat ontbijt

Altijd ontbijten. Gezond. Veel vezels, eiwitten, vruchtensap, havermout en zo af en toe een stevige omelet. Niet iedereen heeft bij het krieken van de dag direct behoefte aan een fors ontbijt – doorzetten: het is een must voor een energierijke dag.

​Een goede start waarna je thuis aan de slag gaat? Dan hebben we nog zeven tips voor je. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie