Een blik op de nieuwe Citroën Berlingo-bedrijfswagen

Bart Remmers
Meer dan 1,5 miljoen exemplaren van deze iconische bedrijfswagenversie van de Citroën Berlingo rolden er sinds de marktintroductie in 1996 van de band.

Nu is het tijd voor de derde generatie van deze Berlingo Bedrijfswagen, die net als de personenversie ingrijpend is gewijzigd op het gebied van design en uitrusting. 

De auto is robuust en biedt nu nog meer comfort en modulariteit. Hij is op maat gemaakt voor de professionele gebruiker en verkrijgbaar in twee maten - M of XL - en twee uitvoeringen 'Worker' en 'Driver' waarbij de vrije hoogte, het uitrustingsniveau en de beschermende delen verschillen. 

Extenso-cabine

Het is een ideale auto voor de professional vanwege de handige, grote laadruimte, de makkelijke toegang en de verschillende configuratiemogelijkheden voor het interieur met de Extenso-cabine. De nieuwe Citroën Berlingo Bedrijfswagen profiteert van een nieuw platform dat meer wendbaarheid, comfort en veiligheid biedt. 

De nieuwe Berlingo bevat maar liefst 20 rijhulpsystemen en 4 connectiviteits-technologieën en ook de nieuwste motoren waaronder de 1.5 BlueHDi Diesel en de 1.2 PureTech benzinemotor en de nieuwe automaat EAT8. De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen verschijnt eind 2018 op de markt. 

Prijs en verkrijgbaarheid

In 2017 had Citroën een marktaandeel van 9,7 procent op de bedrijfswagenmarkt in Europa, waarmee het merk de derde plaats inneemt met meer dan 73.000 verkochte auto's. 

De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen zal vanaf eind 2018 in de showroom staan.Prijzen worden later bekendgemaakt.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart